Dansk Folkeparti: Kønsopdelt svømmeundervisning er udansk

muslim muslimsk pige
Arkivfoto.

Den danske svømmekultur hvor begge køn benytter samme svømmebassin og bliver undervist på tværs af køn skal beskyttes.

Det mener Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus som i Borgerrepræsentationen den 14. oktober stiller forslag om at afskaffe den kønsopdelte svømmeundervisning.

”I Danmark gælder danske normer og den danske kultur. Danske kvinder har kæmpet for at opnå ligestilling igennem flere generationer, og det ligger nu i vores dna, at kvinder og mænd skal behandles ens. Kønsopdelt undervisning sender igen kvinder hen i et hjørne af samfundet, hvor de skal gemme sig væk. Det er udansk og udtryk for værdier, vi ikke vil have i København,” siger Cheanne Nielsen som er suppleant for Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus.

Det er af pressen fremgået, at Hillerødgade Svømmehal har kønsopdelt svømmeundervisning. Kultur- og fritidsborgmesteren har i denne forbindelse blandt andet udtalt: ”For mig er det afgørende, at vi får børn og unge – uanset alder eller baggrund – med i foreningslivets sunde og aktive fællesskaber.”

Hovedstadens Svømmeklub, der har ansvaret for Hillerødgade Svømmeklub har i pressen oplyst, at de har 700 svømmehold fordelt over deres 14 svømmehaller. 10 – 15 af holdene er opdelt efter køn.

”Vi vil ikke miste det København og det Danmark, som vi kender. Kønsopdelt svømmeundervisning bidrager kun til et mindre demokratisk Danmark. Argumenterne for kønsopdeling dækker over angst for at forsvare vores værdier og er et kæmpe svigt af kvinderne,” siger Cheanne Nielsen.

LÆS OGSÅ:  ISLAMISK TERRORISME ER IKKE EN FORBRYDELSE MEN EN DIAGNOSE