Dansk Folkeparti vil ikke lægge mandater til, at Cecilia Lonning-Skovgaard, V, fortsætter som borgmester

Foto: Mattias Agar

Københavns integrationspolitik har spillet fallit: Kommunens beskæftigelses- og integrationsforvaltning med Cecilie Lonning-Skovgaard, V, i spidsen har ikke nået sine mål. DF trækker sin støtte til Venstres spidskandidat.

Der er dumpekarakter til Venstres borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard. Det mener Dansk Folkeparti på baggrund af en opgørelse over, hvor mange mål borgmesteren har nået indenfor integrationsområdet.

I 2022 skal 20 pct. færre københavnere med ikke-vestlig baggrund end i 2018 være på midlertidig offentlig forsørgelse. Det mål har Cecilia Lonning-Skovgaard nu opgivet. Det fremgår af en opgørelse, som Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har modtaget. Til næste år skal 25 pct. færre københavnere med ikke-vestlig baggrund være på uddannelseshjælp – i hvert fald ifølge målet som er opstillet af Cecilia Lonning-Skovgaards forvaltning. Men forvaltningen siger nu, at det ikke er realistisk at nå målet.

”De dårlige resultater viser, at håndteringen af personer med ikke-vestlig baggrund har været alt for slap. Målene nås ikke, og undskyldningerne står i kø, mens borgmesteren håber på en bedre udvikling. Men håb er ikke en strategi,” mener Dansk Folkepartis gruppeformand på Københavns Rådhus, Finn Rudaizky, og fortsætter:

”Vi kan derfor ikke støtte, at Cecilia Lonning-Skovgaard fortsætter som borgmester efter valget. Hvis Venstre får mulighed for at opnå en borgmesterpost, når københavnerne har stemt, må de derfor stille med en anden kandidat, såfremt DF’s mandater skal tælles med. Resultaterne er simpelthen for ringe, og der må friske kræfter til.

LÆS OGSÅ:  Kommunalvalg: Så mange valgplakater skal op at hænge

Vi kan ikke bestemme, hvem Venstre gerne vil have som borgmester, men vi har valgt at sige nej tak til den nuværende spidskandidat. Hvis Venstre stiller med en anden kandidat, og valget er faldet sådan ud, at partiet kan opnå en borgmesterpost, støtter vi gerne denne.”

Beskæftigelsesfrekvensen for københavnere med ikke-vestlig baggrund er steget med 5 procentpoint men når dermed kun 61 pct. ”Det er det resultat, Venstre går til valg på. Det er slapt kun at kræve en stigning, men ikke at kræve mange flere udlændinge i job. 61 procent er helt til grin, men det er altså det Cecilia Lonning-Skovgaard kan præstere, og det er ikke godt nok,” siger Finn Rudaizky, og tilføjer, ”at det er uambitiøst af Venstres leder allerede nu at pege på, at Sophie Hæstorp Andersen skal være overborgmester.”