Dansk pris til antisemitisk bevægelse

Torsdag i sidste uge modtog Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (Enh.), tre medlemmer af den anti-israelske organisation BDS på Københavns Rådhus. Borgmesteren overrakte her de tre BDS-medlemmer en pris for at modarbejde staten Israel. Det skriver Berlingske.

BDS enpalæstinensisk ledet organisation, hvis mission er at boykotte og opfordre andre til boykot af israelske varer og firmaer, kultur- og sportssamkvem med Israel mv.

Ifølge den israelske organisation NGO Monitor støtter flere organisationer, der modtager danske donorpenge, åbenlyst BDS.

Enhedslistens Ulrik Kohl overrakte prisen for, at BDS ”utrætteligt har arbejdet for at afsløre det israelske regimes apartheidlignende karakter og dens systematiske krænkelse af folkeretten”.

Ninna Hedeager Olsen overrakte Enhedslistens pris på et privat Enhedslisten-arrangement på Københavns Rådhus, hvilket er ulovligt, da rådhusets lokaler ikke må udlejes til den slags arrangementer. Det er også uvist, om Enhedslisten har betalt leje.

Efter arrangementet på Københavns Rådhus mødtes Enhedslistens Christian Juhl med de tre BDS-medlemmer.

Flere steder på internettet fremgår det, at prisen er tildelt af ”Københavns Kommune” eller en ”københavnsk borgmester”. Bl.a. i et indlæg med overskriften ”Københavnsk borgmester priser BDS for deres mod”.

Den danske pris til BDS er endnu et eksempel på den tiltagende antisemitisme i Danmark.