Danske biskopper lefler for islam

Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, ser det som et kæmpestort problem, at biskopper i en række sager har udtalt sig om såvel religion som ømtålelige politiske emner, skriver Berlingske.

“Biskopperne er folkekirken, og derfor er det et stort problem, at biskopperne bruger bispekåben som deres egen politiske talerstol og legitimerer opfattelsen af folkekirken som en institution, der er politisk, siger Morten Messerschmidt.

I de senere år har biskopper bl.a. har støttet opførelsen af en moské, holdt taler ved åbningen af moskeer, givet en muslim lov til at læse op af Koranen i forbindelse med en kristen gudstjeneste, givet imamer lov til at tale i kirkerne og tordne mod Israel, og underskrevet en erklæring, der omtaler det som udtryk for en synd at undertrykke det palæstinensiske folk gennem zionisme.

Jeg synes ærlig talt, at kirkeminister Joy Mogensen (S) skulle tage de biskopper, der render rundt og flirter med islam, til et møde og fortælle, at det er ikke det, de er sat i verden for, siger Morten Messerschmidt”.