Danske jøder lever i konstant frygt

For niende år i træk afholdes der Jødisk Kulturfestival i København, og for første gang sætter festivalen fokus på, hvordan det er at være en ung jøde i Danmark. Det skriver Berlingske.

Journalisten Sanne Cigale Benmouyal ”føler had fra flere sider. Højrefløjen i kraft af hendes farve, muslimer på grund af hendes religion og venstrefløjen over hendes tilhørsforhold til Israel”.

Både hun og skuespilleren Lior Foighel ønsker, at jødedommen får en plads i det danske samfund. At der sammen med wienerbrød og Kaj-kager kan købes challah (jødisk fletbrød, red.) i bagerierne. At det ikke er nødvendigt med en søforklaring om, at rejsen går til Frankrig, når man i virkeligheden skal til Israel, og at det ikke længere er nødvendigt at fraråde synlige jødiske symboler af sikkerhedsmæssige årsager.

For uforstående virker det måske overdrevet, men frygten for angreb lever stærkt i det jødiske samfund, og det er ikke uden grund. Fortiden har nemlig sat sine dybe spor, og det vil den formentlig også gøre i fremtiden. Vi er opdraget med frygten. Det var generationen før vores forældre, der måtte flygte for at redde livet. De mistede familie og venner. Det er den historie, som vores forældre – og vi – er opvokset med. Jeg forstår det, og jeg har en enorm respekt for det”, siger Lior Foighel.

24NYT: Jøderne, som har levet i Danmark siden 1500-tallets slutning, har bidraget flot til dansk kultur, handel, økonomi, journalistik, kultur og videnskab. De danske jøder er et smukt eksempel på en vellykket integration, hvor et mindretal bliver til en positiv del af samfundet, samtidig med at det har bevaret sin identitet.

Jøderne, der kom til Danmark for at finde fred, lever nu under konstant politibeskyttelse, primært fordi stupide danske politikere har importeret 300.000 voldelige antisemitter fra Mellemøsten og Afrika. Antallet af antisemitiske hændelser herhjemme er stigende.

Den snigende islamisering af det danske samfund på alle niveauer og den sympati og tolerance, som det officielle Danmark udviser for det muslimske mindretal, har skabt en mental og fysisk ghetto, hvor danske jøder lever et liv med angst, ydmygelser, chikaner og politibevogtning døgnet rundt.

Alt tyder på, at det snart er uigenkaldeligt slut med det jødiske mindretal i Danmark. Flere og flere unge jøder tager nemlig til Israel eller andre lande og vender aldrig tilbage. Ingen ansvarlige forældre vil byde deres børn et liv med angst, ydmygelser, chikaner og politibevogtning døgnet rundt. Det er en udvikling, der er i gang i al ubemærkethed. Det lille fredelige jødiske mindretal, som gennem årtier har leveret et bemærkelsesværdigt bidrag til det danske samfund, er på vej væk. Om 50 år er der ingen jøder tilbage i Danmark.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.