Site icon 24NYT

Danske medier formidler politisk korrekthed

Det er en særlig disciplin, blandt dem, der beskæftiger sig med amerikansk politik at erklære, at nu er Trump færdig, skriver USA-eksperten og Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede i Berlingske.

Trump var eksempelvis færdig, da videoen kom ud, hvor han forklarede, at hans forførelsesteknik bestod i at gribe fat i kvinders underliv. Trump var også færdig, da han fra en talerstol gjorde grin med en handicappet, og da han opfordrede sit publikum til at slå en af de andre tilhørere. Trump var færdig, da han nedgjorde John McCains status som krigshelt. Og da det blev fortalt, at Trump havde brugt tid sammen med tissende russiske prostituerede, var han selvfølgelig også færdig.

Det eneste problem med de analyser var dog, at selvom tidligere kampagnechefer, sikkerhedspolitiske rådgivere og advokater er blevet straffet – flere med fængsel – så er Trump gået fri.

Det var med en særlig fornemmelse for sin egen evne til ikke at blive straffet af de politiske love, der har fældet så mange andre, at Trump berømt bemærkede, at han kunnebegå drab på Fifth Avenue og slippe ustraffet fra det. Trump har siden sin entre i amerikansk politik sprunget fra den ene brændende tue til den næste.

Lige fra starten var det en disciplin i disciplinen at forudse hvilken sag, der ville føre til, at Trump blev fjernet fra præsidentembedet via en impeachment-procedure. Det er dog ikke sket. Trump er måske ikke elsket af sine  republikanske kolleger, men han er helt usædvanligt populær blandt republikanske vælgere.

I skrivende stund ser det ud til, at Republikanerne ikke vil svigte Trump. I alt fald ikke nok af dem. Det kan godt være, at de synes, at Trump er skyldig, men meget tyder på, at de ikke mener, at det, han har gjort, er vægtigt nok til at fjerne ham fra præsidentembedet.

24NYT: De etablerede danske medier har de senere år investeret massivt i at levere et ensidigt, venstreliberalt perspektiv på både Brexit og Trump.

På punditokraterne.dk har prof. Christian Bjørnskov således påpeget, at danske medier dækker Brexit-problematikken fra en rendyrket EU-vinkel. Nuancerne i debatten om Brexit er forsvundet i journalisternes kontinentaleuropæiske perspektiv, og langt de fleste har glemt en grundregel i journalistisk: Der er altid to sider af en sag.

På Berlingske stopfodrer den aktivistiske USA-korrespondent, Michael Bjerre, dagligt avisens læsere med saftige fantasihistorier om en nært forestående rigsretssag mod Trump. Bjerres tendentiøse reportager er gennemsyret af had til og foragt for den amerikanske præsident.

Hvilket ikke forhindrer chefredaktør Tom Jensen i at påstå, at ” Berlingske har vi fokus på fakta, nuancer, troværdighed og gennemsigtighed. På Berlingske ved vi, at sandheden ikke altid er sort eller hvid, men mere kompliceret og nuanceret. Vi skal undgå et mediebillede som i Trumps USA, hvor medierne har valgt side og er blevet en del af den politiske kamp“.

Både Christian Bjørnskovs og Mads Fuglesdes indlæg bekræfter, at det, som de etablerede danske medier leverer, er politisk korrekthed og ikke objektiv nyhedsformidlng.

Exit mobile version