Danske soldater løber rundt og råber ”bang”

Danske soldater, der snart skal udsendes til Letland, er frustrerede over mangel på ammunition. Smalhalsen har særligt kunnet mærkes på stort set alle skarpe ammunitionstyper i uddannelsen op til udsendelsen, skriver Berlingske.

”Værnepligtige bliver opdelt i A- og B-hold, hvor dem, som ikke ville fortsætte i Forsvaret, får en reduceret skydeuddannelse. Trods milliarder til oprustning er der stadig ammunitionsmangler, så de soldater, der fortsætter i Forsvaret, bliver uddannet uden at kunne skyde rigtigt.

I dagligdagen kan enhederne i høj grad mærke, at de skal prioritere den ammunition, de får at øve med. For der er aldrig nok. Det er dårlig uddannelse, soldaterne får, for alle skal jo kunne bruge alle Forsvarets våbentyper, hvis det bliver nødvendigt. Men det har man ikke ammunition til

’Det er ikke godt, når soldaterne ligger ude i terrænet og råber BANG. Det er demotiverende, det er dårlig uddannelse, og man gider ikke være helt seriøs, når man skal det. Der er jo en masse skydeteknik, man går glip af. Det er den slags, som får soldater til at stoppe i Forsvaret’, siger en soldat til Berlingske”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)