Danske Spil: 50-50 om Danmark kommer til VM

Mandag aften blev der trukket lod til VM-kvalifikationen i fodbold, og her blev Danmark parret op med Østrig, Skotland, Israel, Færøerne og Moldova.

Resultatet af lodtrækningen er af mange blevet kaldt en drømmelodtrækning, og det er oddssætter hos Danske Spil Peter Emmike ret enig i, selvom han advarer mod at undervurdere Danmarks modstandere i gruppen.

– Det er en rigtig fin lodtrækning, når man ser på, hvem der ellers kunne have kommet op af bowlen. Denne lodtrækning giver det danske landshold rigtig gode muligheder for at komme til VM i 2022, men det bliver altså ingen legestue for Hjulmands hold, varsler han.

Danmark var i det øverste seedningslag til lodtrækningen, og dermed ville Hjulmands tropper automatisk undgå flere af de største nationer i lodtrækningen. Ser man bort fra Danmark, så har Østrig den højeste placering på verdensranglisten i puljen med en 23. plads.

– Vi ser Danmark have det bedste holdi gruppen, men vi ser også Danmark komme ud i nogle svære kampe – især på udebane. Kampene mod Østrig bliver nøglekampe, og så er der ikke råd til svipsere i de andre kampe. Oddset på, at Danmark kvalificerer sig til VM er 1,85. Oddset på det modsatte er 1,90, så vi anser det som værende tæt på 50-50, om Danmark kommer med.

Puljens nummer et kvalificerer sig direkte til VM, mens nummer to skal ud i et besværligt gruppespil med 11 andre hold om tre yderligere VM-pladser. Derfor er det selvsagt vigtigt at vinde gruppen, hvilket kan blive svært nok i sig selv, mener Peter Emmike.

LÆS OGSÅ:  Foto: Politiet efterlyser disse mænd

– Østrig har et rigtig, rigtig solidt hold. David Alabas navn springer i øjnene, og han er naturligvis en rigtig dygtig spiller, men derudover har de i den seneste landsholdssamling over 10 spillere med en daglig gang i en Bundesliga-klub. Sabitzer, Baumgartlinger, Baumgartner og Hinteregger. Det er måske ikke fyrværkeri henover hele banen, men der er bare rigtig meget kvalitet i holdet, som også har fine spillere fra gode klubber i Østrig. Eksempelvis i LASK og Red Bul Salzburg, siger han.

Danske Spil vurderer altså, at kampen om førstepladsen kommer til at stå mellem Danmark og Østrig. Peter Emmike vurderer også, at de øvrige nationer maksimalt kan håbe på at drille Østrig og Danmark, når de to lande kommer på besøg. Især et sted kan blive svært at besøge for de to favorutter.

– Skotland bliver den sværeste modstander for Danmark udover Østrig. Især udekampen kan blive tæt, siger han.

– Skotterne er tredjeseeded i gruppen, og de har en flok rigtig gode spillere. Men når det er sagt, så er kvaliteten i Danmarks trup større. Skotland spillede mod Israel, som også er i denne VM-kvalifikationsgruppe, og skotterne formåede ikke at vinde de to kampe mod dem i Israel. Det siger noget om deres niveau lige nu. Sat på spidsen kan man sige, at hvis man vil til VM, så skal man kunne slå Skotland. Også ude.

LÆS OGSÅ:  Målmænd uden hænder og markspillere med kun ét ben finder glæde og stolthed ved fodbold