Danske Spil: Cypern vinder Eurovision

Efter ugens to semifinaler i Eurovision, står det klart for Danske Spils oddssættere; Cypern vinder Eurovision.

Det er den helt store Eurovision uge, hvor der tirsdag og torsdag var semifinale og lørdag finale. Forud for semifinalerne var israelske Netta favorit til at løbe med den samlede sejr, men efter semifinalerne er afviklet, har Cypern lagt sig i spidsen med kunstneren Elina Foureira med sangen Fuego.

”Cypern leverede en rigtig god popsang, som vi vurderer kan ramme både jury og seerne, og dermed få skrabet en god portion point til sig, som også gør dem til favoritter til odds 2,30. Til sammenligning vurderer vi, at israelske Netta var for meget underholdning og for lidt musikalsk kvalitet, og det, tror vi, kommer til at koste hos fagjuryen, og derfor er Netta ikke favorit længere,” siger Peter Emmike Rasmussen, der er odds ansvarlig i Danske Spil.

Franske favoritfristelser

Han har i stedet et godt øje til Frankrig og kunstneren Madame Monsieur med sangen Mercy, som endnu ikke har været i aktion, da nationen på forhånd er kvalificeret til finalen.

”Det er virkelig en god sang, de kommer med, og den er catchy med omkvædet, hvor ”mercy” bliver gentaget igen og igen. Og så er sangen på modersmålet, hvilket bestemt ikke er en ulempe, når vi taler om de romanske sprog. F.eks. plejer italienerne at klare sig fint, og sidste års vinder Portugal sang også på portugisisk, så derfor vurderer vi, at Frankrig blander sig i toppen, og vi har dem til odds 8,50 på sejr,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Også eksperten Johann Sørensen, der er formand for Dansk Melodi Grand Prix fanklub, har et godt øje til Frankrig.

”Den kvindelige del af duoen Madame Monsieur minder mig om Edith Piaf anno 2018, og selve sangen er musikalsk håndværk på allerhøjeste niveau, og så sætter sangen sig fast første gang, man hører den,” siger Johann Sørensen.

Norsk selvhjælp til at skrive en sang

Den tidligere Eurovision-vinder norske Alexander Rybak deltager i år ved Eurovision med sangen ”That’s how you write a song”, som handler om, hvordan man skriver en sang. Og denne sang mener Peter Emmike Rasmussen kommer til at kæmpe om at vinde det hele.

”Alexander Rybak har erfaringen fra tidligere Eurovision-sammenhæng, og han har lavet en god melodi, som man bliver glad af at lytte til. Det store spørgsmål for ham er, om han kan ramme det brede publikum og overbevise juryen om, at han er den fortjente vinder,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Den udlægning er Johann Sørensen enig i.

”Alexander Rybak kan ende med at blive slagtet af juryen, der traditionelt går efter musikalsk kvalitet fremfor billig underholdning, og derudover er det kun Johnny Logan, der af tidligere vindere, har haft succes med at klare sig med et comeback,” siger Johann Sørensen.

Vikingen erobrer en top 10

Danske Rasmussen har også kvalificeret sig til finalen, men ham skal man ikke skue efter, hvis man forventer en topplacering til danskeren, men derimod er en top 10 placering nok mere realistisk.

”Rasmussen har haft gode prøver, og leverede et fint show i semifinalen. Han er samtidig en af dem, som folk rundt omkring i Europa holder øje med. Derudover er sangen blevet stemt ind som nr. 10 blandt 44 nationale Eurovision-fanklubber, så derfor vurderer vi også, at en top 10 placering til odds 2,25 realistisk,” siger Peter Emmike Rasmussen, der suppleres af Johann Sørensen:

”Gennem årene har vi været vidne til mange overraskelser i Eurovision, eksempelvis da Brødrene Olsen vandt i 2001, og det vil da også være en overraskelse, hvis Rasmussen trækker sig sejrrigt ud af Eurovision. Jeg tror også, at en top 10 placering vil være meget realistisk, og dermed får vi det bedste danske resultat siden Emmelie de Forrest.”