En sammenslutning af internater og dyreværnsforeninger har i dag overrakt fødevareministeren mange tusind underskrifter, der ønsker en særskilt kattelov indført i Danmark. Koalitionen bakker umiddelbart op om ministerens ellers udskældte udspil for kattene.
I årevis har umærkede katte været et stigende dyrevelfærdsproblem i Danmark, og internater og dyreværnsforeninger melder på stribe, at de ikke kan løse problemet alene – der er brug for politisk handling.
De stigende dyrevelfærdsproblemer fik en koalition på i alt 21 internater og foreninger, heriblandt Anima, Kattens Værn og Inges Kattehjem til at oprette en underskriftindsamling for mærkning og registrering af katte. Initiativet bakkes op af i alt 45.510 danskere.
Og i dag kunne direktør hos dyreværnsforeningen Anima, Joh Vinding, endelig overrække overskrifterne til fødevareministeren.
Forslag bakkes op af organisationer og internater
Fødevareminister Mogens Jensen har allerede fokus på problematikken og fremlagde i går den 19. maj et forslag om mærkning og registrering af katte. Det er blevet modtaget med kritik blandt flere grupper af dyrevenner.
Forslaget bliver imidlertid positivt mødt af de fremmødte foreninger og internater, der peger på, at forslaget er muligt at håndhæve, da det vil give øgede beføjelser til internaterne og ændre på de juridiske forhold for uregistrerede katteejere.
Netop det pointerer ministeren:
“Mærker man ikke sin kat, mister man retten til den, hvis den bliver indleveret på et internat. Katten kan derfor få en ny familie med det samme, i stedet for at internaterne venter tre dage som nu. Det giver katteejere en rigtig god grund til at få deres kat mærket og registreret, og det mener jeg kommer både ejere, katte og internater til gode”, siger fødevareminister Mogens Jensen.
En af initiativtagerne bag underskriftsindsamlingen er dyreværnsforeningen Anima, der efter mødet med ministeren er optimistisk på kattenes vegne:
”For første gang i historien er vi tæt på at få forbedret lovgivningen for kattene. Nu skal vi kigge på det endelige forslag, men vi arbejder for, at nye kontrollerbare regler snart bliver virkelighed. Det vil ikke alene give kattene bedre velfærd, men også hjælpe de hårdt pressede internater”, siger Joh Vinding, direktør hos Anima.