Site icon 24NYT

Danskerne bliver mere og mere polariserede

Danskerne bliver stadig mere polariserede, bl.a. når det gælder udlændingepolitikken og misbrug af magtmidler, skriver Berlingske.

19 børn med dansk indfødsret er som bekendt strandet i kurdisk kontrollerede fangelejre i Syrien, efter at deres forældre rejste til Islamisk Stats (IS) selvproklamerede kalifat.

Spørgsmålet om, hvorvidt børnene skal hentes hjem, deler danskerne næsten lige over.

En meningsmåling viser, at 45 pct. af danskerne er enige i, at Danmark bør hente de 19 børn hjem fra fangelejrene i Syrien, mens 46 pct. er uenige. Det billede står i kontrast til den dominerende holdning på Christiansborg, hvor regeringen og hele blå blok mener, at de 19 børn ikke skal hentes hjem.

Blandt tilhængerne af, at de 19 børn hentes hjem, er den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, som torsdag i DR’s program ”Debatten” gav udtryk for sin frygt for, at de 19 børn risikerer at blive radikaliserede.

Det er påfaldende, at Løkke ikke har noget problem med, at hans VLAK-regering har sørget for, at antallet af muslimer i Danmark steg fra ca. 264.000 i 2015 til ca. 320.000 i 2019, og at de 320.000 reelt udgør terroristernes sympatisørsump og rekrutteringsbase og dermed en femte kolonne. Dem frygter Løkke ikke.

De hårde straffe med dobbelt op fra epidemiloven er også med til at øge den polarisering, som coronakrisen har skabt.

Danmark har bl.a. oplevet demonstrationer arrangeret af Men in Black i protest mod overdreven magtmisbrug, krænkelse af frihedsrettigheder samt de hidtil usete beføjelser, som epidemiloven har tildelt regeringen.

I en undersøgelse på Aarhus Universitet konkluderede forskerne i februar, at ”befolkningens holdninger i høj grad er polariserede”, især i forhold til opfattelsen af, om regeringen har ført den nødvendige politik, om dens reaktion har været for vidtgående, bekymring for demokratiske rettigheder og tilliden til regeringen.

Vi er således vidne til en voksende polarisering af den danske befolkning, som bl.a. resulterer i, at folk i en række sager demonstrerer mod magthaverne.

André Rossmann

 

Exit mobile version