Danskerne er blevet til ludobrikker i politikernes magtspil

Jeg forstår til fulde, at folk jubler ved blot at få lidt af deres frihed tilbage. Samtidig med den umiddelbare jubel bør spørgsmålet stilles: hvorfor får man kun noget tilbage? De faktiske corona-tal kan jo på ingen måde forsvare en fortsat nedlukning, skriver Lars Boje Mathiesen (LA), i Jyllands-Posten.

”Tag ikke fejl. Magtpolitikerne holder godt øje og observerer. De ser reaktionerne. Og de ser muligheder. For hvorfor give folk deres frihed tilbage med det samme, som man burde, når de er tilfredse med bare at få lidt tilbage, og man så over tid kan dosere det, så der kan malkes på denne følelse hos borgerne til egen fordel.

Vi vil i løbet af de næste dage se billeder af politikere, som poster på de sociale medier med budskabet om at deres indsats nu har gjort, at du får noget tilbage. Det er deres skyld. Du bør takke dem.

Ingen taler om hvorfor de igen og igen accepterer Socialdemokratiets nye samfundskontrakt, hvor raske mennesker konstant skal bevise, at de må færdes frit i samfundet”.