Danskerne er usandsynligt dårligt opdraget

Danskerne er usandsynligt dårligt opdraget og har dårlige manerer sammenlignet med andre folkefærd, siger adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen til Berlingske.

”Det ses mange steder. Det er ikke kun det velkendte eksempel med at holde døren, som danskerne er ringe til. Folk hilser ikke på hinanden. Naboer går forbi hinanden uden at hilse. Når man rejser rundt i verden, observerer man, at Danmark skiller sig ud på dette punkt ved at være ubehøvlede.

Når to naboer går forbi hinanden, er der som et chicken game i en gammel James Dean-film, hvor to biler kører mod hinanden i fuld fart. Hvem drejer først af? Et lignende spil udspiller sig på villavejen, når to naboer går forbi hinanden. Det handler om at hilse sidst. Det er der status i.

Vi har ikke de normer, som man har andre steder, hvor man ved at holde på formerne udviser status. At holde døren viser status i andre lande. I Danmark går naboen forbi uden at hilse, og folk smækker døren i hovedet på dig. Vi har slet ikke de borgerlige dyder, som man har i andre lande’, siger adfærdsforskeren.