Danskerne hjalp hinanden under krisen

Det er nok de færreste, som vil savne corona-æraen, når den (forhåbentlig snart!) er overstået.

Ensomhed og savn har været blot nogle af de triste nøgleord, som mange af os har måtte gøre os mere end bekendt med gennem de sidste måneders lock-down og restriktioner.

I ind- og udland har mennesker været begrænset i deres daglige færden, og hele befolkninger har fået en smagsprøve på, hvad det vil sige at være ufrivilligt totalt isoleret fra omverdenen.

Men tiden har også budt på muligheder for nytænkning. Det er som om, at enhver krise har potentiale til at åbne døre for de mennesker, som vitterligt bestræber sig på en gennemgående positiv tilgang. Måske er det en kliché at tale om, at en udfordring blot er en ny mulighed, men ikke desto mindre så er det præcis, hvad masser af borgere har erfaret midt i det, som af mange betegnes som den største krise siden Anden Verdenskrig.

 

Måske en drift at gøre noget positivt for andre

Om det er en følelse af pligt for at tage ansvar, eller om det simpelthen blot er lyst til at gøre en positiv forskel for sine medborgere, må foreløbig stå hen i det uvisse. Men sikkert er det, at mange borgere har gjort deres bedste for at lette livet for de mennesker, som risikerede at blive hårdest ramt af ensomheden. 

Tænk blot på, hvad den pludselige isolerede tilværelse kan have af konsekvenser for folk med tendens til f.eks. depression.

Men initiativer har ikke alene været at finde hos enkeltpersoner. Hos foreninger og i kulturlivet har man set det ene tiltag efter det andet i forsøget på at hjælpe, hvor man kunne.

Således har mange forskellige institutioner taget ansvar for at sætte gang i både fantasien og i kroppen under krisen. Et hav af kreative idéer har set dagens lys, og der er kommet input til aktiviteter fra alle dele af Danmark.

På hjemmesiden hojskolerne.dk har man f.eks. samlet en liste med mere end 100 forslag til, hvordan man holder sig selv i gang. 

 

Vi hjælper, når vi kan, og når der er mest brug for det

“Højskolerne har sat sig for at samle så mange som muligt af de nye idéer og tiltag, som bliver til løbende i disse dage og uger. For at vise, at ud af krisen skabes der noget nyt og inspirerende. Noget der er værd at dele. Noget der er værd at være fælles om. Så endnu flere bliver opmærksomme på og lader sig inspirere af skabertrangen”, skriver folkene bag på hjemmesiden.

For folk med lyst til andre former for spænding har forskellige former for spil været løsningen. Det gælder også online. Eksempelvis har Storspilleren en bred vifte af muligheder, og siden tilbyder en fordelagtig casino bonus .

Uanset hvor ens temperament ligger, så må konklusionen på covid-19 som fænomen være, at når danskerne bliver ramt hårdt af udefrakommende faktorer, så vil der være kræfter, som har overskud til at hjælpe andre, og denne evne vil med garanti blive omsat til konkrete handlinger.