Danskerne negligerer forfølgelsen af kristne

Man regner med, at 75 pct. af verdens religiøst forfulgte er kristne. Forfølgelsen finder især sted i Mellemøsten, Afrika og Asien. De forfulgte har intet gjort ud over at tro på deres Gud, skriver prof. Peter Nedergaard i Berlingske.

Medierne burde behandle emnet langt mere, end de gør, men de er ligeglade med de kristne, som mere end nogen anden religiøs gruppe forfølges, myrdes, voldtages, kidnappes og chikaneres i disse år.

Der er to grunde til den danske ligegyldighed over for en af verdens mest forfulgte grupper.

Dels forstår mange afkristnede danskere sikkert ikke, hvorfor man ikke blot holder op med at tro, når man nu forfølges for det. De kan ikke sætte sig ind i, hvor stor en del af ens identitet, holdning og normer, religionen kan være.

Den anden grund til den danske ligegyldighed er, at mange danskere mener, at der ikke skal gøres forskel i behandlingen på basis af deres religion. Derfor frabeder de sig det særlige fokus på de forfulgte kristne.

Et særligt fokus på de forfulgte kristne indebærer ikke, at andre forfulgtes problemer overses. Det indebærer blot, at man anerkender, at der er et særligt problem med det store antal forfulgte kristne, og at f.eks. forfølgelse på grund af religiøs overbevisning i langt højere grad bør indgå i kriterierne for modtagelse af kvoteflygtninge i Danmark.