Danskerne var vilde med at spille på fodboldlandsholdet

Det danske fodboldlandshold tog nationen med storm under sommerens EM, og optimismen omkring vores landshold kunne man også se på spilaktiviteten sidste år.

Det danske fodboldlandshold nåede semifinalen ved EM for første gang i 29 år og smittede hele nationen med fodboldfeber under sommerens EM i fodbold.

Spillerne var også ellevilde med landsholdet, der var det fodboldhold, der var sat klart flest væddemål på i 2021.

Oddset har lavet en opgørelse over, hvilke fodboldhold danskerne troede mest på sidste år ved at se på, hvem der oftest blev spillet på som vinder af en kamp.

I alt spillede godt og vel 151.000 danskere på landsholdet som vindere i en af de 18 kampe, Danmark spillede i 2021.

Især sommerens EM-slutrunde trak mange danskere til Oddset.

–       EM i fodbold var en kæmpe begivenhed, og det kan vi også se på de væddemål, vores kunder indgik. Men det var især sejre til det danske landshold, spillerne troede på under sommerens EM, siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter hos Danske Spil.

Han tilføjer, at europamestrene fra Italien også var et populært hold blandt spillerne, selvom de ikke nåede det danske landshold til knæene. 99.000 spillere satte penge på de azurblå som vindere af en kamp.

Det var ingen dum idé at spille på de danske drenge. Tilbagebetalingsprocenten var på 105 pct hvis man satsede på dansk sejr, altså 105 kr. for en spillet 100 kr.

LÆS OGSÅ:  Dansk Melodi Grand Prix tegner til at blive en usædvanligt tæt affære

–       Det danske landshold var gode at spille på, men hvis man virkelig skulle have smæk for skillingen, skulle man satse sine penge på Belgien, forklarer Peter Emmike Rasmussen.

Belgien spillede 17 landskampe i 2021 og gav en samlet tilbagebetalingsprocent på 155.

United mest populære klubhold
Ser man udover hele landskabet af fodboldhold, så var Manchester United det andet mest populære hold efter det danske landshold. 118.000 troede på United som vindere i en fodboldkamp sidste år, men de skal også fordeles over de 66 kampe, som klubben nåede op på i 2021.

Det er værd at bemærke, da resultaterne har haltet for Manchester United i de senere år, men spillerne tror altså stadig på klubben. I 2021 gav det dog kun 96 kr. tilbage for hver spillede 100 kr. Til sammenligning har bysbørnene fra Manchester City haft under 100.000 væddemål, selvom de havde mere vind i sejlene på banen.

–       Premier League er verdens største liga, og det ser vi også på spilinteressen. Det er især de store traditionsklubber som fx Liverpool, Manchester United og Chelsea, og det er ikke nødvendigvis, dem der klarer sig godt på banen, som spillerne satser på, siger Peter Emmike Rasmussen

Hvis man skulle score en god gevinst i 2021, så skulle man kigge imod det sydlige Tyskland, hvor Bayern München som ofte før hev mesterskabet hjem og fik masser af sejre på kontoen. Det kunne man også se på tilbagebetalingsprocenten, der var på 133 pct på sejre til Bayern.

LÆS OGSÅ:  Dansk Melodi Grand Prix tegner til at blive en usædvanligt tæt affære

Flest spiller på FCK i Danmark
Hvis vi kigger imod de hjemlige himmelstrøg, så var FCK det hold flest spillede på, og derefter kom FC Midtjylland og Brøndby.

I løbet af året troede godt 111.000 spillere på FCK som vindere af en kamp, selvom klubben havde en af sine dårligere sæsoner i Superligaen. Nummer to på listen over de danske klubber var FC Midtjylland, og først på tredjepladsen finder vi de danske mestre fra Brøndby. AGF som var det fjerdemest spillede danske hold, var til gengæld et dyrt bekendtskab, kun 57 kr. for hver spillede 100 kr. gav de tilbage til Oddset-spillerne.