Danskernes boliginteresse fortsætter med høj fart ind i sommerferien.

Home, opgang ©2017 Palle Peter Skov
Sommeren i år kan blive anderledes travlt i år, fordi mange flere danskere er hjemme, og flere studerende skal finde en bolig. Se alle tal og tendenser – også vises den regionale udvikling for villaer og rækkehuse.

Fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank, der opgør antallet af boligfremvisninger i Home-kæden, viser, at interessen er markant højere end for et år siden.

For husene er der tale om knap en fjerdedel flere fremvisninger end for et år siden, for lejlighederne knap 50 % og for sommerhusene nærmer det sig dobbelt så mange fremvisninger som sidste år.

De mange købere kan også ses ved, at salget i juni endte med en fremgang på mere end 50 % i Home-kæden.

”Juni 2020 er blandt de bedste måneder for boligsalg, som vi nogensinde har haft i Home-kæden, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Det høje antal fremvisninger har allerede givet en god salgsstart i juli, og aktiviteten kan fortsætte i et højere gear end normalt i den store sommerferiemåned.

”Boligmarkedet går normalt et gear ned i juli, hvad angår danskere, der sætter boligen til salg, og hvor mange der køber bolig. Sommeren i år kan blive anderledes, fordi mange flere danskere er hjemme. Det kan betyde, at færre sætter boligplanerne helt på feriepause, men går videre med dem, ” siger Michael Dalsager.

Ejerlejlighederne har fået et stærkt comeback på det seneste, og den kommende måned kan vise sig at blive ekstra travl i studiebyerne, nu hvor rekordmange studerende har ansøgt om optagelse på de videregående uddannelser.

LÆS OGSÅ:  Studiestart betyder mere boligfup. Undgå at blive snydt, når du skal leje bolig

”Det kan give et ekstra pres på de mindre forældrekøbslejligheder eller de større deleegnede ejerlejligheder, ” siger Michael Dalsager, der også forudser, at lejeboligerne vil opleve et ekstra run på af studerende.