De blå kræver evidens omkring danske muslimer

Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige alle ønsker en større undersøgelse med fremskrivninger af befolkningssammensætningen og den muslimske indvandrings konsekvenser for det danske samfund, skriver Berlingske.

”Danmarks Statistiks seneste fremskrivning viser, at ikkevestlige indvandrere og efterkommere i 2060 vil udgøre 11,4 pct. af befolkningen. Der er dog ikke enighed om, hvorvidt dette tal er retvisende, idet tredje generation i befolkningsfremskrivningen tæller som værende af dansk oprindelse. Flere borgerlige partier påpeger nu, at også tredje generation har integrationsudfordringer.

Vi har hidtil kun haft opgørelsen fra den amerikanske tænketank Pew Research Center fra 2017, der viste, at andelen af muslimer vil vokse til 16 pct. i Danmark i 2050. Samlet set vurderer Danmarks Statistik, at 115.740 personer har dansk oprindelse, selvom de har mindst en forælder, der er født i et ikkevestligt land.

De indvandringspositive partier har dog altid været modstandere af, at man får fakta på bordet. Venstrefløjen har bevidst ikke ønsket at vide noget og er imod, at man kategoriserer tredje og fjerde generation som havende ikkedansk oprindelse”.