De propalæstinensiske demonstrationer på universiteterne er påvirket af wokeisme og broderisme

Af Lars Hedegaard.

Da propalæstinensiske studerende protesterede foran Columbia University i april måned, bredte protesterne sig til andre universiteter i USA og Vesteuropa. Demonstrationerne udspringer af wokeisme og islams infiltrering af de vestlige uddannelsessystemer, som beskrevet i Florence Bergeaud-Blacklers bog om broderismen. 

De amerikanske universitetsprotester

Forårets propalæstinensiske demonstrationer på amerikanske universiteter begyndte ved Columbia University i New York og var et resultat af måneders forberedelser. Studerende fra koalitionen Columbia University Apartheid Divest, der bl.a. består af lokalafdelinger af organisationerne Students for Justice in Palestine (SJP) og Jewish Voice for Peace, opsatte teltlejren ”Gaza Solidarity Encampment” foran universitetet. De tilrettelagde protesten til at falde sammen med, at universitetsrektor Minouche Shafik den 17. april skulle vidne ved en kongreshøring vedrørende antisemitisme på eliteuniversiteterne. På Shafiks foranledning greb politiet ind dagen efter, eftersom demonstranterne forstyrrede livet på universitetet og skabte et intimiderende miljø for mange studerende. Politiet arresterede ved aktionen mere end 100 demonstranter. Dette skabte vrede i andre amerikanske universitetsmiljøer og fik protesterne til at brede sig. 

Hvem støtter de amerikanske demonstranter?

Student for Justice in Palestine har mere end 200 lokalafdelinger i USA. Ifølge Anti-Defamation League (ADL) støtter Students for Justice in Palestine BDS-bevægelsen (Boycott, Divestment, and Sanctions) rettet mod Israel. ADL skriver, at SJP får støtte fra American Muslims for Palestine (AMP). 

Statsadvokaten i Virginia, Jason S. Miyares, meddelte den 31. oktober 2023, at man vil undersøge, hvorvidt American Muslims for Palestine støtter terrororganisationer, herunder Hamas, der er en aflægger af Det Muslimske Broderskab. 

LÆS OGSÅ:  Uwe Tellkamp

AMP udsendte den 7. oktober 2023, dvs. på dagen for Hamas’ terrorangreb, en erklæring, der udtrykte bekymring over en øget israelsk aggression mod det palæstinensiske folk og kritik af USA’s støtte til Israel. Israel var hovedårsagen til vold og uroligheder i regionen. Hamas’ frygtelige terrorangreb og gidseltagninger blev ikke nævnt i erklæringen. 

Også venstreorienterede kredse har støttet protesterne, idet palæstinenserne ses som en del af det ”globale syd”, der siden kolonitiden har været ofre for det hegemonistiske ”økonomiske nord”, hvor Israel på grund af sin materielle overlegenhed grundlæggende set betragtes som skyldig. 

De franske demonstranter påvirkes af broderismen

Demonstranters teltlejre ved de amerikanske universiteter har inspireret studerende i andre vestlige lande. Mens flere organisationer i USA stod bag planlægningen af protester ved flere af landets universiteter, har demonstrationerne i Frankrig været påvirket af broderismens infiltrering af de akademiske miljøer. Denne ideologiske påvirkning, der hidrører fra Det Muslimske Broderskab, beskrives i den franske antropolog Florence Bergeaud-Blacklers veldokumenterede bog Broderismen. Sådan undergraver islamister de vestlige samfund. Internationalt Institut for Islamisk Tænkning udfærdigede i 1989 køreplanen ’Islamisering af Viden. Generelle principper og arbejdsplan’. Man ville påvirke forskningen inden for humaniora og samfundsvidenskab i henhold til ’islams etik’.

Den 26. april organiserede Palæstinakomiteen på Sciences Po i Paris en større propalæstinensisk demonstration foran læreanstalten, der blev blokeret i en uge. Billederne af de demonstrerende studerende nåede til Iran, hvor ayatollah Khamenei kunne bruge dem i sin propaganda, idet han den 28. april lagde dem på det sociale medie X med ordene: ”Se, hvad der sker i verden. I de vestlige lande, i England og Frankrig, såvel som i USA går folk på gaden for at råbe slagord mod Israel og USA. USA og Israels omdømme er ødelagt. De har virkelig ingen løsning.” Efter en uge gav Science Pos ledelse efter for de propalæstinensiske demonstranters pression og indvilligede i at afholde et debatarrangement vinklet efter deres ønske. 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)