De Radikale er muslimernes parti

Inden folketingsvalget den 5. juni 2019 var det Socialdemokratiet og Enhedslisten, der især rendte med stemmerne blandt indvandrere og efterkommere. De Radikale fik ved valget i 2015 sølle 3,9 og 5,1 pct. af stemmerne i henholdsvis Gellerup og Vollsmose.

Men på valgstedet Camp U i Vollsmose i Odense er De Radikale gået fra 3,9 pct. af stemmerne i 2015 til 33,6 pct. i år – en 8-dobling.

Ikke mindst i flere såkaldte ghettoområder har partiet oplevet en kæmpestor fremgang, og det skyldes bl.a., at foreninger i Gellerupparken i Aarhus, Vollsmose i Odense og områder på Nørrebro har arbejdet under hele valgkampen for at mobilisere beboerne, der er fortrinsvis muslimske, til at stemme på Radikale Venstre eller Enhedslisten.

Og Morten Østergaard samt partifællerne Sofie Carsten Nielsen og Zenia Stampe sendte live den 4. juni og ønskede muslimerne en glædelig eid, skriver Jyllands-Posten.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.