De russiske generaler er rædselsslagne

Af Lars Hedegaard.

De russiske generaler er rædselsslagne over udviklingen i Ukraine

Fronterne i den danske Ukraine-debat er totalt fastfrosne. Nogle mener, at Kyiv er ved at vinde krigen, men har brug for flere vestlige våben, mens andre ser præsident Zelenskijs stadige krav om mere støtte som et bevis på, at han er ved at tabe.

Bag fronterne aner man stærkt delte sympatier. Mange er af den opfattelse, at regimet i Kyiv fører en retfærdig forsvarskrig mod tyrannen Vladimir Putin, mens en hård kerne af Putin-støtter mener, at Ukraine snart får sin velfortjente straf. Flere ser i den forbindelse hen til planlagte russiske offensiver med hundredtusinder af veltrænede soldater, som i løbet af de næste par måneder vil gøre det af med præsident Zelenskijs ”nazistiske” styre.

I den russiske ledelse er humøret dog ikke så højt, meddeler den politiske analytiker Valerij Solovej, der tidligere var professor ved Moskvas prestigefyldte Institut for Internationale Relationer, en træningsskole for diplomater og spioner.

Ruslands ledende officerer er ifølge Solovej ”rædselsslagne” efter Putins krav om nye offensiver på flere frontafsnit. ”Hærens generalstab er”, siger Solovej, der citeres i den engelske avis Daily Mail, ”rædselsslagen over instruktionerne fra den øverstkommanderende [altså Vladimir Putin]. Jeg overdriver ikke. De er rædselsslagne.”

Ifølge forskellige opgørelser har Rusland allerede lidt over 100.000 tab, og generalerne er bange for, at Putin vil sende resten af Ruslands væbnede styrker til slagmarken. Blandt de faldne er ifølge rapporter over 44.000 medlemmer af forskellige private hære, heriblandt Wagner-gruppen, som bl.a. er bemandet med tidligere indsatte i russiske fængsler.

LÆS OGSÅ:  Mette Frederiksens værste skræk

Den nye russiske offensiv skal efter planen løbe af stabelen i februar, og Solovej siger, at Rusland skal skynde sig, før Ukraine får tilført nye og bedre våben fra Vesten.

Ifølge Valerij Solovej er det Putins sidste chance, men hans mål er ikke længere den totale sejr over Ukraine. Nu er hans håb at kunne sikre en fred med æren i behold, holde fast i nogle af de erobrede områder samt forsvare Krim. Mere forventer han ifølge Solovej ikke.

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11689207/Russias-commanders-terrified-Putins-demands-new-offensive-fear-mass-slaughter.html

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)