Debat: Medie scorer kæmpe selvmål: Jo, socialdemokratiske borgmestre har ladet ekstremistiske moskeer bygge i hobetal

Magasinet Tjek Det gør et overordentligt klodset forsøg på at komme Socialdemokratiet til undsætning i spørgsmål om opførelsen af ekstreme moskeer i Danmark, mener Nicolai Sennels.

Kommentar af Nicolai Sennels

Tyrkiets diktatoriske præsident Recep Erdogan har i dag 30 moskeer i Danmark. Moskeerne er grundlagt af den tyrkiske stats Diyanet-myndighed.

21 af de 30 moskeer er opført i kommuner på tidspunkter, hvor Socialdemokratiet sad med borgmesterposten.

I mindst 11 af tilfældene har socialdemokratiske borgmestre siddet for bordenden, når kommunalpolitikere stemte for at ændre lokalplaner til fordel for Tyrkiets moské-planer i Danmark.

I andre tilfælde har borgmesteren bare kigget passivt til, mens forvaltninger og udvalg har gjort det beskidte arbejde med at hjælpe Allahs soldater til nye mødesteder.

Tjek Det, eller noget…

Jeg har beskrevet det uhellige samarbejde mellem S-borgmestre og Erdogan-regeringen som et sort kapitel i Socialdemokratiets historie i artiklen Socialdemokratiet har godkendt 21 Erdogan-moskeer.

To af de seneste eksempler er mega-moskeerne i Roskilde og Aarhus.

Men det betyder ikke, at det er socialdemokratiske borgmestre, der har givet tilladelse til moskeerne, ifølge magasinet Tjek Det.

Men lad os lige nærlæse, hvad Tjek Det’s ekspert siger:

Ingen moské uden borgmesterens velvilje

“Det er klart, at hvis borgmesteren er imod, bliver det nok svært at få nogen med, for han eller hun er øverste chef for forvaltningen”, fortæller Peter Pagh, juraprofessor ved Københavns Universitet, ifølge Tjek Det.

LÆS OGSÅ:  Uhyggeligt: Voldtægter i Danmark slår ny rekord

Så kan man få godkendt en moské uden borgmesterens velvilje? Nej, ikke ifølge juraprofessoren.

I de tilfælde, hvor Socialdemokratiske borgmestre ikke selv direkte har stemt for godkendelse af moskeerne, har de passivt set på, mens udvalg og forvaltninger har udført det beskidte arbejde.

En moské for en stemme?

Måske har de socialdemokratiske borgmestres velvilje overfor den tyrkiske stats ekstreme moskeer noget at gøre med stemmefiskeri?

I 2009 viste en måling blandt muslimske vælgere, at 58,3 procent af dem ville stemme på Socialdemokratiet.

En måling fra 2010 viste, at såfremt kun vælgere med rødder i Pakistan, Tyrkiet, Somalia, Eksjugoslavien, Iran, Irak, Libanon eller Palæstina kunne stemme, ville Socialdemokratiet have 94 mandater i Folketinget.

Video: Den socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen (S) taler ved indvielsen af Recep Erdogans mega-moské i Roskilde, opført få hundrede meter fra byens berømte domkirke. Publikum står tilsyneladende kønsadskilt og kvinderne bærer næsten alle slør. Arrangementet indledes sunget “Allaaaaahu akbaaaar!” (se tidligere i videoen). Ligesom Tyrkiets 29 øvrige moskeer rundt om i Danmark, udbreder moskeen den brutale hanafi-sharia, der prædiker stening og jihad.

Video: Socialdemokraternes vælgermøde i Brabrand som optakt til kommunalvalget d. 21. november 2017 (kopi her) havde masser af slørklædte kvinder og mænd med fuldskæg – men ingen danskere var tilsyneladende tilstede:

Se oversigten over Diyanets / Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelses moskeer i Danmark her: