Debatten om Forsvarfobeholdet på DR1

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Debatindlæg af Palle Reimer

Som seer forventede vi, at ja partierne ikke kom med reelle argumenter for, at vi skulle stemme ja. Dette skete slet ikke, tværtimod blev de klædt af til skindet, idet deres argumenter som de lagde til grund, slet ikke åbner yderligere muligheder for deltagelse i operationer, som vi ikke allerede har mulighed for deltage i. EU er svag i, at beskytte deres medlemslande, det ser vi i Bosnien /Sarajevo hvorfor skulle det så gøre en forskel på at Danmark kom af med forbeholdene, det skaber slet ikke nogen mening. Jeg blev bestyrket i ,at ved et ja, så vil vi svække Nato, og skabe større usikkerhed for vores sikkerhed. Når vi så også oplever. at vores nabolande i går lavede aftale med England om sikkerhed mod Rusland intil de bliver optaget i Nato,så dette burde give god mening i,at vi skal forholde os i ro. Vi skal ikke please Præsident Makron i,at han kan sende vores soldater til Afrika hvor Frankrig har store problemer tyran regeringer. Udenrigsministeren siger,at ved at ophæve forbeholdet vil Danmark kunne sætte sit præg på beslutninger i EU om forsvar, det er jo lige til at grine af, vi har indtil nu ikke oplevet, at vi i Bruxelles nogen sinde har fået noget igennem.
EU har foreløbig afsat 75 milliarden til skabelsen af en EU hær, så lad os dog få det på bordet ,det er jo sandheden, Danmark har siddet til bords omkring emnet,hvilket ikke burde være muligt netop på grund af vores forbehold. Nato blive svækket hvis det sker, og USA svigter aldrig Europa, så alt det SF og de Radikale fremfører er nonsens. EU er svag på alt.
Lad os nu få nogle flere møder ude i landet, så folk kan få indsigt i hvad regeringen, sammen med de EU ivrige partier, fejlagtig er i gang med.
Så nej sigerne bør blive vindere for Danmarks Skyld

LÆS OGSÅ:  Er Biden ved at starte en storkrig i Mellemøsten?