Utroligt! Del af bandenetværk – kriminelle udlændinge slipper med betinget udvisning

Nu er yderligere to personer af Retten i Aarhus blevet dømt for at have begået en række organiserede tricktyverier rundt om i landet. De to gerningsmænd har været en del af en større tricktyvebande, primært fra Brabrand, der har stået bag et stort antal tyverier i hele Danmark.

Det er en 55-årig kurder og irakisk statsborger fra Åbyhøj og en 46-årig kurder og irakisk statsborger fra Aarhus V.

Den 55-årige blev idømt halvandet års ubetinget fængsel og blev betinget udvist af Danmark. Han blev dømt for i alt 20 tricktyverier i forskellige forretninger, typisk supermarkeder. Den 46-årige blev ligeledes kendt skyldig i 22 tricktyverier, men skal afvente sin egentlige strafudmåling.

De to dømte og deres medgerningsmænd har hver gang brugt nogenlunde samme fremgangsmåde. Én afledte en medarbejder på et tidspunkt, hvor der var få medarbejdere på arbejde. Imens stjal de andre gerningsmænd varer fra butikken, typisk tobak og spiritus. Tricktyvene har været på togt i det meste af Danmark. I Østjylland er det blandt andet gået ud over Fakta Q i Risskov og Rema1000 på Jernbanegade i Randers.

– Bevistemaet i sagen har været, om der er tale om simpelt butikstyveri eller tyveri af særlig grov beskaffenhed. Jeg er meget tilfreds med, at retten i dag slog fast, at de tiltalte er en del af en bande, som begår professionelt og organiseret tyveri af særlig grov karakter. Retten vurderede på baggrund af den 55-åriges personlige forhold, at han skulle have en betinget udvisning med en prøvetid på to år. Jeg vil nu nærlæse dommens præmisser, og derfra vil det være op til statsadvokaten at vurdere, om den skal ankes, siger anklager Irene Thyssen, Østjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  Udenlandsk lastbilchauffør var eftersøgt af Interpol

Den 55-årige har siddet varetægtsfængslet siden den 10. maj 2017 og sidder fortsat fængslet efter dommen i dag.

Flere fra gruppen er fortsat sigtet i sagen. Dommen mod en 55-årige følger efter, at flere andre fra gruppen har modtaget deres dom.

De mange tricktyverier bliver efterforsket af politiet i Aarhus Vest, der har set videoovervågning igennem fra en række af butikkerne. Her har de på grund af deres gode kendskab til lokalområdet kunnet genkende flere af gerningsmændene, herunder den 55-årige fra Åbyhøj og den 46-årige fra Aarhus V.