Demonstration i Aarhus forløb relativt fredeligt

Aftenens demonstration i Aarhus endte med ganske få sigtelser og en enkelt anholdelse.

Lørdag aften var der anmeldt en demonstration i Aarhus. Demonstrationen begyndte kl. 18.30 på Rådhuspladsen, hvorefter demonstranterne bevægede sig ud på en længere gåtur i Aarhus midtby.

I starten af gåturen blev der affyret flere kanonslag, hvilket gentog sig, da demonstranterne nærmede sig politigården. Her blev der holdt en kort pause, hvor arrangøren gjorde de øvrige deltagere opmærksomme på, at demonstrationen ville blive opløst, hvis der fortsat blev affyret kanonslag.

”Vi har hele vejen igennem haft en god dialog med arrangøren, der har givet udtryk for, at man ønskede en fredelig demonstration. Derfor var det også positivt at se, at man tog det ansvar på sig, da der opstod uro undervejs,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Den sidste halvdel af gåturen forløb herefter ganske rolig og kl. 21 var demonstranterne nået til endestationen i Mølleparken, hvor der blev holdt tale, inden demonstrationen officielt blev afsluttet.

 

Få sager for politiet

Det var generelt en stille aften for Østjyllands Politi, der talstærkt fulgte demonstranterne rundt i byen. Forud for demonstrationen blev en 34-årig mand sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og i løbet af demonstrationen blev tre personer sigtet; en for besiddelse af kanonslag, en for besiddelse af bomberør og en for besiddelse af en mindre mængde hash.

LÆS OGSÅ:  IGEN! Politiet lader voldsmænd vinde: Fjerner fredelige demonstranter i stedet for voldsmænd!

Efter demonstrationen blev en 20-årig kvinde anholdt for forsøg på vold mod tjenestemand, da hun var i færd med at kaste en sten efter politiet. Derudover blev der ikke fortaget nogen anholdelser.

”Vi var godt forberedt, og vores dialogbetjente havde en god kontakt til demonstranterne hele vejen igennem. Så efter vores opfattelse forløb demonstrationen relativt fredeligt,” siger Brian Voss Olsen.