Demonstrationer mod regeringens brud på Grundloven

Fiskere og landmænd i kæmpe traktorer kom i går til København og Aarhus for at demonstrere mod regeringens brud på Grundloven, skriver Berlingske.

”Vi har oplevet, at demokratiet lider af et underskud. Man lytter ikke til os, man lytter ikke til de fagfolk, der er inden for de forskellige brancher. Man kører bare derudad med 300 kilometer i timen uden at få demokratiet med, fortæller fiskerne og landmændene.

Den tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, holdt en tale, hvor han nævnte de adskilte asylpar. Han siger: Det er for at sætte tingene i perspektiv. For statsministeren taler om det her som sådan en bagatelagtig fejl, men det er et grundlovsbrud og ikke bare det – det er også en beslutning, som overhovedet ikke kan omgøres. Altså det er en fejl, der ikke kan rettes. Jeg vil ikke negligere den anden sag, men der var ikke nogen, der led varig skade af den, og det var en fejl, man kan reparere på. Man kan jo ikke reparere på det forhold, at man har nedlagt et helt dansk erhverv”.