Den der ler sidst ler bedst gælder fortsat

Glæden i de Trump-hadende danske medier er stor, og det vælter ind med overskrifter som ”Trump halser langt efter Joe Biden. Biden står til at slå Trump stort. Trump straffes i rekordlave målinger. Så stort fører Joe Biden” og meget mere af samme skuffe.

Lad os minde læserne om, at præsidentvalget bliver afgjort tirsdag den 3. november 2020 – ikke før, og heller ikke af de danske medier.

Lad os også minde om, at i det amerikanske valgsystem handler det om at vinde de 538 valgmænd fordelt efter befolkningstallet i de i alt 50 amerikanske delstater, ikke stemmer. Ved præsidentvalget i 2016 fik demokraternes kandidat, Hillary Clinton, flest stemmer, men hun måtte alligevel se Trump løbe med nøglerne til Det Hvide Hus.

Den 8. november 2016, dagen før præsidentvalget, skrev The New York Times, at Hillary Clinton havde 85 pct’s chance for at vinde præsidentvalget. Dagen efter blev Trump valgt til præsident.

Trump-modstanderne bør derfor ikke glæde sig for tidligt. At den der ler sidst, ler bedst, gælder fortsat. Læs mere her.