Den svenske, og snart den danske tragedie

“Da den danske regering i sidste uge præsenterede sin nye bandepakke, var det meget tydeligt, at den skal forhindre svenske tilstande. Det understregede statsminister Mette Frederiksen flere gange, skriver Jyllands-Posten.

De seneste banderelaterede drab og bombeangreb i Danmark er forfærdelige nok, men Sverige er et skræmmebillede i en kategori for sig. Hvor Danmark har omkring 1.700 registrerede bandemedlemmer, har Sverige omkring 30.000. Hvor der sidste år blev skuddræbt otte i Danmark, er der de seneste 10 dage blevet skuddræbt syv i Sverige. Indtil videre er 35 i år blevet dræbt i Sverige i forbindelse med banderelaterede skyderi, og sidste år satte Sverige en trist europæisk rekord med 64 skuddrab.

Brutaliteten og kynismen i de svenske bander er også i en kategori for sig, både når det gælder de kyniske drab, ydmygelsesvolden og senest også angreb og drab på bandemedlemmers familiemedlemmer. Et gangstervælde i et enormt parallelsamfund, som Sverige har tilladt at etablere sig med egne love, regler og retspraksis løsrevet fra det øvrige samfund.

I Sverige førte man i årtier en totalt fejlslagen udlændingepolitik, som man nu ser de skræmmende resultater af, fordi der er en klar grænse for, hvor mange indvandrere et frit og åbent velfærdssamfund kan indoptage og integrere. Engang talte man om ’tilfældet Sverige’, drillende møntet på de mange forbud og den svenske politiske korrekthed. I dag er det helt blottet for ironisk drilleri mere passende at tale om ’tragedien Sverige’.”

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)