Det betaler sig på sigt, at tage de svære drøftelser nu

Det kan være fristende for nyforelskede par at ignorere risikoen for, at lykken med hinanden muligvis ikke varer evigt. Men statistikkerne taler desværre sit eget tydelige sprog, og  de siger, at knap halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse.

Det betyder, at de drøftelsen, som måske ikke er de mest behagelige for lykkelige par, alligevel kan vise sig at være en god idé. Boligkøb er ofte et centralt emne, for de par, der henvender sig til en boligadvokat med henblik på gensidig sikring i forbindelse med køb af bolig.

Hvis man vil sikre sig selv og gøre et eventuelt brud mindre smertefuldt kan man med fordel lave en ægtepagt. Ægtepagten er beregnet til par, der er gift, og er garantien for, at et evt. brud forløber med så lidt besvær som muligt. Ved oprettelse af ægtepagt om særeje, sikres også en evt. arv, som derved ikke risikerer at havne hos en (tidligere) ægtefælle.

Sparer efterladte for frustrationer og uoverensstemmelser

For ugifte par findes heldigvis et alternativ. Det kaldes for “samejeoverenskomst”. Begge har de de formål at sikre par mod ubehagelige overraskelse ved evt. brud.

Hvis man flytter fokus fra sig selv over på sin partner og ønsker at sikre sin samlever og sin øvrige familie, kan man med fordel lave et testamente.

Det er vigtigt at skrive testamente, hvis man ønsker indflydelse på, hvad der sker med ens ejendele og penge. Testamenter er naturligvis også en glimrende måde at begrænse unødige skænderier, frustrationer og økonomiske uoverensstemmelser på for sine efterladte.

Arv er i sagens natur vigtig at få styr på, mens man kan. Hos NEMADVOKAT er prisen for et testamente 3.500,-. Det er penge, der kan nemt kan vise sig at vlre givet godt ud for den sikkerhed det giver, når en advokat sætter sin underskrift på juridisk bindende dokumenter