Det er kun muslimer der er problemet

Det er den stærke fremgang i dansk økonomi og på det danske arbejdsmarked, der har sikret, at endnu flere har fået foden inden for på det danske arbejdsmarked,” skriver Kristian Skriver, der er cheføkonom i Dansk Erhverv, i Børsen i en kommentar til nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at flere ikkevestlige er kommet i arbejde.

”Tallene fra Danmarks Statistik viser også, at der er stor forskel på beskæftigelsesfrekvensen, afhængigt af hvilket ikkevestligt land man kommer fra.

Mens indvandrere fra Thailand og Indien ligger på en beskæftigelsesprocent på henholdsvis 80,8 og 75 procent, er de tilsvarende tal for libanesere og irakere på 45,3 og 50,3 procent.

Kigger man udelukkende på personer af dansk oprindelse, er beskæftigelsesprocenten 85,2 procent”.

24NYT: Os bekendt er det første gang, at Børsen skelner mellem de flittige og produktive indvandrere fra Asien og Latinamerika og de 320.000 problematiske muslimer fra Mellemøsten og Afrika. De nye tal fra Danmark Statistik bekræfter til fulde, hvad vi har peget på i utallige artikler: Det er misvisende at bruge begrebet ”ikkevestlige”, fordi vi i Danmark ikke har problemer med folk fra Latinamerika og Fjernøsten. Indvandrere fra Thailand, Filippinerne, Vietnam eller Kina er i virkeligheden ikke interessante, for når vi taler om integrationsudfordringerne, er der kun problemer med personer fra Mellemøsten og Afrika. Læs mere her.