Det er på tide at blive voksen, hr. forsvarsminister

Ifølge Børsen var det en nostalgisk forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, som i et interview i Politiken har beskyldt den gode præsident Trump for at ødelægge den hyggelige stemning ved at ”nedbryde den organiserede verdensorden”.

Nu har vi opbygget et system, der har fungeret, og som har givet sikkerhed og velstand. Selvfølgelig skal der en gang imellem ruskes op i det, men en direkte kamp mod den organiserede verdensorden er problematisk”, udtaler forsvarsministeren.

Underforstået: Nu er det gået så godt med, at de amerikanske skatteydere har finansieret gildet, og amerikanske soldater har ladet livet, og så kommer Trump og ødelægger det hele.

Forsvarsministeren reagerer med ”en blanding af chok, vrede og frustration” på Trumps krav om, at Danmark skal leve op til de aftaler, der er indgået med NATO.

Den snu småstatsstrategi, som Danmark følger, foreskriver jo, at det sikkerhedspolitisk gælder om at løbe fra aftaler, køre på fribillet og altid være parat til at kæmpe til den sidste amerikaner.

Det er på tide, at både forsvarsministeren og hans kolleger fra hhv. S og DF, der bakker ham op i Politiken, bliver voksne.

Det er naivt at tro, at USA vil blive ved med at forsvare det danske velfærdssamfund uden modydelser.

Det er naivt at tro, at Trump er udtryk for et unormalt politisk udsving og ikke en varig forandring.

Det er naivt at satse på, at den tidligere verdensorden vender tilbage efter Trump.

Opfattelsen af, at de europæiske NATO-lande, herunder Danmark, er utaknemmelige snyltere, findes nemlig langt inde i USA’s sikkerhedspolitiske establishment. Og denne opfattelse forsvinder ikke med Trump.

Når det gælder Danmarks sikkerhed, kan hverken Frankrig eller EU være et alternativ til USA.

En snu småstatsstrategi er derfor at blive voksen og betale ved kasse 1.

André Rossmann