Det Kongelige Teater og Quijuk Studios på turné i Grønland

11 unge dansere fra Det Kongelige Teaters Kompagni B i København og seks unge dansere fra Qiajuk Studios i Nuuk turnerer i juni måned i Grønland med en forestilling, de har skabt sammen.

For første gang er der blevet etableret et samarbejde for og med børn inden for dans mellem Danmark og Grønland. Projektet går under navnet ”Exploring National Traditions for the Future”, og resultatet af samarbejdet bliver en forestilling skabt i samarbejde mellem danserne fra 7.-9. klasse på Det Kongelige Teaters Balletskole og unge dansere fra Qiajuk Studios. Begge landes kultur og traditioner vil blive afspejlet i forestillingen, der inkorporerer elementer fra Bournonville traditioner, samtidsdans og streetdans

Når der bliver etableret et samarbejde som dette, er det med et ønske om kulturudveksling mellem børnene med dansen som omdrejningspunkt. Ann Crosset, kunstnerisk leder for Kompagni B, uddyber: ”Kunst og kreativitet skal være en central del af alle børn og unges liv. En simpel og effektiv måde at opnå dette på, er at lade dem mødes og sammen udforske de kunstneriske miljøer.”

Også danseren Alexander Montgomery-Andersen fra Grønland, der er en del af samarbejdet, er stolt af at være en del af projektet: ”Vi er stolte over at Grønland og grønlandske fonde har været med til at støtte denne kulturudveksling,” fortæller han og ser frem til at arbejde med danserne fra både Grønland og Danmark.

LÆS OGSÅ:  Balletfestivalen skudt i gang med et brag

Forestillingen vil i løbet af juni blive fremført i Taseralik i Sisimiut og i Katuaq Nuuk og bliver ledsaget af kids2kids workshops, hvor danserne fra både Danmark og Grønland holder danseworkshops for skoleelever. Uddrag af forestillingen vil også blive vist på blandt andet hospitaler og alderdomshjem i Nuuk og Sisimiut og bygden Sarfannguaq.