Det offentlige bør forbyde tørklæder


I sektionen “24NYT Kommenterer” bringer vi kommentarer til nyheder og indlæg, som de etablerede medier har bragt, og som 24NYT har et politisk ukorrekt syn på. 
 

Man kan ikke tage Venstres opgør med de muslimske parallelsamfund seriøst, så længe partiet lukker øjnene for, at tørklædet ikke er en uskyldig hovedbeklædning, men en politisk statement vendt mod det danske samfund. Det har 24NYT skrevet om tidligere: https://24nyt.dk/klumme-toerklaedets-diskrete-charme/.

Som led i tørklæde-debatten har Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen forleden udtalt, at ”folk skal have lov til at gå klædt, som de vil”. Ja, muslimerne må godt lufte deres religiøsitet i deres privatliv, men ikke på offentlige arbejdspladser. Alle arbejdspladser i Danmark, herunder de offentlige, har i øvrigt en ”dress code”, som de ansatte skal overholde. Man har altså ikke frihed til at gå klædt, som man vil, i f. eks. et ministerium eller en bank.

I 2016 har EU-Domstolens generaladvokat, Juliane Kokott, i sin vurdering af en belgisk sag skrevet, at det kan være tilladt for virksomheder at forbyde ansatte religiøs hovedbeklædning. Hendes anbefaling drejede sig om en sag mod en muslimsk kvinde, der var ansat som receptionist ved vagt- og sikkerhedsfirmaet G4S Secure i Belgien. Regeringen har således loven på sin side.