DF ærgrer sig over Nye Borgerliges nej til krav i invandrerghetto

Af Kristian Thulesen Dahl

Åbn Danmark mere – men slå ned hvor smitten breder sig – bl.a. i indvandrerområder!
 Trist at V, K og NB sagde nej til krav om test i Vollsmose.
De fleste arbejder målrettet på at få Danmark og danskerne sikkert igennem coronakrisen.

Der bliver sendt vacciner rundt, så hurtigt de kommer til landet. Og flere steder er smitten banket så meget ned, at vi ser frem til et forår, hvor vi skal genåbne mere og mere.

For der er virkeligt et akut behov for mere genåbning.

Der er ensomme seniorer, der mangler deres daglige aktiviteter.
Der er børn og unge, som virkelig trænger til at komme fysisk i skole og være sammen med deres venner.
Vores socialt udsatte lider under coronakrisen. De har behov for hjælp. De trænger i dén grad til, at der åbnes mere.

Men sideløbende med at de fleste tager deres forholdsregler med mundbind, afspritning og sociale bobler – undgår at se familie og venner, som alle ellers virkelig savner – samtidig med, at familiearrangementer er blevet udskudt flere gange, ja så oplever vi områder i Danmark, hvor et stort antal indbyggere ser ud til at blæse på regler og retningslinjer!

Det er ikke længe siden, vi i medierne kunne læse om, at indvandrere under coronakrisen var taget til Sverige for at holde store bryllupsfester.

Og Berlingske kunne for nylig afdække, hvordan opførslen generelt er i et af de områder, der har stået med voldsomme smitteudbrud; nemlig Ishøj.

En af beboerne, Ebu Bekir, fortalte Berlingske, hvordan han kendte til mange i Vejleåparken i Ishøj, hvor han bor, der stadig samles i store grupper på kryds og tværs. Han sagde blandt andet til Berlingske:

”Hvis jeg tager hen og banker på Hassans dør og Hassans mor lige har lavet mad, så inviterer hun mig ind og siger: ‘Du bliver nødt til at spise sammen med os. Det vil fru Maria ikke gøre. Hun er lidt påpasselig. Det er vores kultur, vores rødder, vores opvækst, der gør det.”

Artiklen er desværre bag en “betalingsmur”, men kan ellers ses her.
Bekim ved godt, at det er forkert, men i coronaramte Ishøj mødes hans store familie stadig: »Jeg vil gerne vise dem, at jeg er der for dem« (berlingske.dk)

Lad mig sige det ligeud:

Jeg er dødtræt af, at indvandrere, der ikke tilpasser sig det danske samfund, hele tiden skal undskylde deres opførsel med at, ”det ligger i vores kultur”.

Prøv engang at høre her i stedet:

Det ligger i VORES kultur, at vi passer på hinanden. At vi ikke lever i parallelsamfund, hvor vi gør, hvad der passer os. At vi faktisk også lytter til myndighedernes råd og anbefalinger.

For med den attitude, der gives udtryk for, er det jo ikke så underligt, at smitten i perioder stiger voldsomt i områder som Vollsmose og Ishøj!

Derfor blev det også foreslået, at man skulle kunne indføre et påbud om coronatest i Vollsmose.

Så smitten kunne komme under kontrol. Simpelthen få standset spredningen af smitten, som ellers hurtigt bevæger sig væk fra Vollsmose og ud i resten af Odense m.v.

Hvis man modsatte sig, skulle man have en bøde. Ligesom hvis man ikke tager sikkerhedsselen på, når man kører bil.
Tilgiv mig jeg blev lidt overrasket over, at det kunne være et forslag, som provokerede de partier, vi ellers samarbejder med i Folketinget.

Venstre og Konservative stemte imod. Ligesom Nye Borgerlige sagde klart nej.

Et parti, der ellers i ugevis har råbt op om, at vi skal have standset smitteudbrud i indvandrerghettoer. Men da det kom til stykket – da der skulle handles, så smitten ikke spreder sig – så sagde Nye Borgerlige fra med et vagt argument om, at man med forslaget ville overtræde borgernes rettigheder.

Jeg synes, det er skævt!

Hvis folk i indvandrermiljøerne ikke vil lade sig teste, kan de blive hjemme.
Længere er den ikke.

Men hvis de bevæger sig ud og også fortsætter med at leve som om, corona ikke eksisterer, så må vi som samfund kunne kræve en test!

Ligesom det i øvrigt sker, når børnene langt om længe så småt får lov til at vende tilbage til skole. Eller hvis vi skal i zoologisk have osv.

Der skal ikke være særhensyn for indvandrere og vi må stoppe med at have berøringsangst overfor folk, der ikke vil indordne sig.

Så ja – jeg blev skuffet over de andres holdning her.
Det var ellers min opfattelse, at vi fælles var af den overbevisning, at fløjlshandskerne skulle tages af, når det gjaldt indvandrere, der ikke vil indordne sig.

Det var så ikke tilfældet.
Ærgerligt!

For vi skal have åbnet Danmark mere. Og for at kunne det, skal vi være parate til at få smitten ned i de områder af landet, hvor smitten ellers vokser og kommer ud af kontrol.
Som i områder med mange indvandrere.

Derfor trist, at V, K og NB sagde nej til krav om test i Vollsmose!

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)