DF-kandidat i København: Nej, opfordring til hærværk og tyveri er ikke en “gimmick”

Collagefotos: News Oresund/Charlotte Trippetti.

Gang på gang har københavnerne været vidner til anarkiet, der hersker i ungdomshuset på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Der er tale om endnu et skattefinansieret ungdomshus, som huser unge udøvere af en række ulovligheder.

Senest har vi læst i avisen, at brugere af ungdomshuset, en aktivistisk gruppe ved navn ”Party Rebels”, åbent har opfordret til hærværk på kandidaters plakater i forbindelse med en fest, der skal afholdes d. 21. november i ungdomshuset som protest mod kommunalvalget.

Cheanne Nielsen er kandidat til Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti i København. Hun mener ikke, at opfordringer til tyveri og hærværk er nogen “gimmick”.(Foto: Charlotte Trippetti)

Mange politikere har været ude at tage afstand fra invitationen fra Party Rebels, fordi denne opfordrer festdeltagerne til hærværk mod valgplakater og valgkort.

Gruppen skriver blandt andet i deres invitation: ”Medbring plakater af de politikere, du elsker at hade allermest! Vi skaffer rundboldbats, golfkøller, dartpile og andre kreative måder, vi kan tæske dem på!”.

Kandidat til Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, Cheanne Nielsen, mener, at dette er en en opfordring til tyveri.

“Der står udtrykkeligt i invitationen, at festdeltagerne skal ”medbringe plakater”. Det er en åbenlys opfordring til tyveri. Foruroligende er det, at Enhedslisten ikke kan se problemet, mens forhenværende advokat for et andet problemfyldt ungdomshus, Jagtvej 69 på Nørrebro, Knud Foldschack, kalder det ”en gimmick”, siger Cheanne Nielsen.

“Men”, fortsætter Cheanne Nielsen,  “der er alt andet lige tale om gement tyveri af andres ejendom”, og som hun bemærker over for 24NYT, så har brugere af ungdomshuset på Dortheavej desuden en historik med at kaste med flasker og petanque-kugler mod politiet. “Med Party Rebels’ invitation er man gået langt over stregen med en opfordring til tyveri.”, mener Cheanne Nielsen

Medlem af Borgerrepræsentationen i København for Enhedslisten, Charlotte Lund, har ellers kaldt de unges budskab ”en demokratisk berettiget udmelding”.

Den tolkning kan DF-politkeren dog slet ikke acceptere.

“Efter min mening har en demokratisk berettiget udmelding absolut intet at gøre med hverken kasteskyts mod politiet eller hærværk eller tyveri. Jeg har derfor rettet skriftlig henvendelse til politiet med spørgsmål om, hvad man har tænkt sig at stille op, nu da man har kendskab til arrangementet og opfordringen til at stjæle og medbringe tyvekosterne, altså plakaterne, til festen. 

Forhåbentligt er vi ikke nået så langt, at demokrati kan dække over tyveri”, slutter Cheanne Nielsen, som altså i morgen vil være at finde på stemmesedlen i Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti i København.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb