DF-politiker utryg ved “ikke-europæisk” standard i Njalstårnet

Bach Gruppen har ikke kun et problem med byggeriet på Bryggens Bastion – men to store problemer. Bunden er støbt med delvis genbrugsbeton uden den nødvendige styrke og for en uge siden kom det frem, at søjlerne mangler op til 30% af deres styrke.
Og netop det bekymrer DFs spidskandidat Finn Rudaizky, der sidder i Teknik- og Miljøudvalget.
Bach Gruppen mener, at det kan løses ved hjælp af en “kulfiberforstærkning” af søjlerne. Problemer i den løsning er, at denne metode ikke er standard i de europæiske byggenormer.
“Jeg synes overhovedet ikke, at det lyder betrykkende på nogen måde. De kommer både til at forstærke bundpladen og nu kommer de løbende med et problem med søjlerne, som i følge Københavns Kommune ikke er standard i europæiske byggerier. Hvis det er rigtigt, så må jeg bare sige, at jeg har meget lidt tillid til det, der foregår i øjeblikket”, siger Finn Rudaizky.
I forvejen er DF’eren kritisk overfor en lang række møg-sager i Teknik- og Miljøforvaltningen, som løbende dukker op efterhånden som direktionen får gravet sig ned i forvaltningens mange sager.
“Desværre er det jo velkendt, at problemer i en organisation kommer ud af svag ledelsesmæssig styring. Og der har været en utrolig ringe politisk styring fra borgmesterens side. Det ser vi resultatet af dem de mange møgsager, som Enhedslistens borgmester Ninna Hedeager Olsen rager til sig”, siger Finn Rudaizky, der ser frem til, at borgmesteren stopper på posten med udgangen af næste år.
“Der kommer til at gå tid før der kommer styr på alt det her rod. Jeg kommer til at følge sagen med Njalstårnet tæt, for jeg vil være helt sikker på, at vi ikke får givet tilladelse til noget, som ikke er i orden. Det kan godt være, at det her byggeprojekt kommer til at trække meget længere ud end normalt, men så må det være sådan”, siger Finn Rudaizky fra DF.