Site icon 24NYT

DFer raser over “kalifat-mentalitet”, kalder optøjer for en form for hellig krig

Foto: Dreng på Blågårds Plads viser "pistol-håndtegn" til Rasmus Paludans demonstration (YouTube)

Det er en fejl, hvis vi blot betragter de voldsomme indvandreroptøjer, som følge af politikeren Rasmus Paludans religionskritik, som almindelige uroligheder, mener top-DFer.

Det er en ubehagelig sandhed, men vi er nødt til at se det i øjnene. De optøjer, som spredte sig over store dele af København som reaktion på den islamkritiske politiker Rasmus Paludan’s demonstrationer, skal ikke betragtes som blot uroligheder.

Det mener Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen.

Foto: Ifølge historikeren Kim Møller optrådte denne IS-sympatisør på Blågårds Plads, 14. april 2019

Han mener, at det er en form for terrorisme:

“De voldsomme gadeuroligheder er udtryk for en form for terror, hvilket jo understøttes af, at meget tyder på, at der var IS-sympatisører iblandt uromagerne”, siger Martin Henriksen til 24NYT.

Kalifat-mentalitet

Ifølge Martin Henriksen var urolighederne udtryk for, hvad han kalder “kalifat-mentalitet”:

“Der er områder i Danmark, som radikale muslimer betragter som erobret. Det er områder, hvor der hersker en anden retsopfattelse. Her er det islamiske love, der skal bestemme, og danske love og vantro er andenrangs. Det er også en retsopfattelse, der retfærdiggører, at man bruger ekstreme midler for at beholde området under islams kontrol”, mener Martin Henriksen.

Bl.a. en bilbombe, en håndgranat et skydevåben og voldsomme angreb på politiet og afbrænding af tilfældig ejendom mistænkes for at have forbindelse til fundamentalistiske indvandreres forsøg på at stoppe kritik af deres religion.

Hellig krig i Københavns gader

Martin Henriksen mener, at optøjerne, som fulgte i kølvandet på Rasmus Paludans indtrængen på de små “kalifater” rundt om i Danmark, er et udtryk for hellig krig, også kaldet jihad:

“Jeg tror, at de uroligheder, vi har set, skyldes, at mange muslimer ser det som deres hellige pligt at forsvare koranen og islam. Det er på en måde blot en mindre voldsom udgave af det, IS har gang i”, siger top-DFeren.

Foto: Unge på Nørrebro viser “Islamisk Stat-pegefinger” som reaktioner på Rasmus Paludans demonstrationer (Uriasposten, 18. april)

Martin Henriksen peger på teologien bag denne tænkning:

“Det er jo noget af det, der adskiller mange muslimer fra mange kristne. I islam ser man jo i overvejende grad koranen og sharia som noget, der kommer fra Gud, altså fra Allah. I deres hoved er det ikke noget, der står til diskussion. Derfor er det også meget tænkeligt, at det for dem er hellig krig eller hellig kamp (arabisk: jihad, red.), når de angriber politiet og reagerer på Rasmus Paludan’s demonstrationer på dén måde. Så jo, jeg ser optøjerne som en form for hellig krig fra deres side”, siger Martin Henriksen.

Han mener, at både religionen og kulturen gør, at muslimer overfor sig selv kan retfærdiggøre hellig krig, når nogen kritiserer deres religion.

“Jeg vil iøvrigt gerne opfordrer de velintegrerede indvandrere og efterkommere, uanset hvilken baggrund de kommer fra, til at melde sig ind i kampen mod den ideologiske og religiøse fanatisme, som hersker alt for mange steder i Danmark, og som er hovedårsagen til optøjerne. Vi bliver allesammen nødt til at indse, at islam ikke er en del af løsningen. Tværtimod. Islam er hovedproblemet,” siger Martin Henriksen.

 

Exit mobile version