DM i Skills repræsenterer hele landet

DM i Skills 2018 sætter rekord i deltagende fag. Konkurrencerne med deltagelse af over 300 af de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne foregår i MCH, Herning, 18. – 20. januar.

Når DM i Skills afgøres i MCH, Herning 18. – 20. januar 2018, er hele landet repræsenteret. Det viser en kortlægning af deltagernes hjemsteder.

Redaktionen kan se, hvilke fag der er repræsenteret fra lokalområdet, ved at åbne kortet og klikke på de enkelte markører i dette link.

Kontakt til den enkelte deltager med oplysning om mobilnummer og arbejdssted/erhvervsskole fås hos SkillsDenmark på 30281655.

Et tilsvarende kort over praktiksteder og lærepladser findes her: Arbejdsgivere.

I alt 315 unge fra erhvervsuddannelserne er tilmeldt dette års DM i Skills. Vi sætter rekord med hele 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag. Oversigt over deltagende fag findes her.

Hovedparten af deltagerne i konkurrencefagene træner i disse uger i fritiden eller på fuld tid på deres skole eller i virksomheden. Forud for det har de kvalificeret sig til DM gennem skolekonkurrencer og regionale mesterskaber.

NB: Kortet er vejledende, der kan ske enkelte udskiftninger af deltagere frem mod DM.

DM i Skills er en konkurrence, hvor de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne viser deres evner. Selve konkurrencen løber over tre dage, hvor der arbejdes under tidspres foran et stort publikum med at gøre et bestemt stykke arbejde færdigt i den bedst mulige kvalitet. Opgaverne er skruet sammen, så man inden for det enkelte fag får afprøvet et bredt udsnit af kompetencer.

Fotos til fri afbenyttelse kan downloades fra SkillsDenmarks mange album på Flickr.

SkillsDenmark er en non-profit organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder. Vi arbejder for øget fokus på erhvervsuddannelserne gennem konkurrencer som DM i Skills, EuroSkills og WorldSkills.

Oktober 2017 kom SkillsDenmarks landshold på 15 deltagere hjem fra WorldSkills i Abu Dhabi med to bronzedaljer og otte ”Medaillons of Excellence”. Holdets samlede pointscore bragte Danmark på 10. pladsen i konkurrencen med 59 deltagende nationer. Næste internationale konkurrence er EuroSkills 2018, som foregår i september i Budapest.