Dømt for afpresning og trusler mod sårbare mennesker

En 25-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt tre et halvt års fængsel for at have røvet, afpresset og tvunget flere personer i misbrugsmiljøet i Aarhus til at udlevere penge.

Ifølge dommen blev tre mænd ofre for den 25-åriges ulovlige inddrivelsesmetoder, ”renter” og overfald i begyndelsen af 2020.

Det gik blandt andet ud over en 41-årig mand, som i retten forklarede, at han købte for 500 kroner kokain af den 25-årige, der gav ham lov til at betale senere. Der gik dog ikke lang tid før, den 25-årige bevæbnet med en kniv opsøgte den 41-årige, mens han forlangte at få 2.000 kroner.

Samme fremgangsmåde benyttede den 25-årige mod en anden mand i misbrugsmiljøet, som han opsøgte i hans private hjem, hvorefter han  slog ham og truede ham til at udlevere flere tusinde kroner.

En tredje mand slog han flere gange og truede ham med at slå ham ihjel, hvis han ikke gav ham penge, ligesom han tvang ham til at stjæle varer for sig.

Frygt og vidnetrusler

Den 25-åriges bror blev i 2020 dømt for at have truet flere af vidnerne i forbindelse med sagen.

”Den 25-årige har udnyttet en sårbar gruppe mennesker. Han har blandt andet røvet og afpresset dem for at skaffe penge og skabt frygt i miljøet. Flere af de forurettede trak deres tidligere forklaring til politiet tilbage i retten, men jeg er tilfreds med, at retten alligevel fandt grundlag for at dømme ” siger anklager i sagen Pia Udbye.

LÆS OGSÅ:  To anholdt efter afbrænding af dukke af statsministeren

Udover røveri, afpresning og ulovlig tvang blev den 25-årige også dømt for indbrud og besiddelse af peberspray. Han nægtede sig skyldig og ankede dommen.