Dømt for at sætte ild til overbos lejlighed

En 30-årig mand er onsdag ved Retten i Aarhus blevet dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid, for at have sat ild til sin kvindelige overbos lejlighed, så hun måtte løbe ud fra lejligheden og fik flere forbrændinger.

Den 9. januar om eftermiddagen befandt den 48-årige overbo sig i sin lejlighed i Viby, da hun hørte underboen banke hårdt på døren og råbe, at hun skulle lukke op, ellers ville han brænde hendes lejlighed ned. Da kvinden var utryg ved underboen, der flere gange havde klaget over, at hun larmede, turde hun ikke åbne døren.

Kort efter hældte den 30-årige brændbar væske ind gennem brevsprækken og satte ild til lejligheden. Branden bredte sig hurtigt, og den 48-årige kvinde blev forbrændt i ansigtet og på fødderne, inden hun nåede i sikkerhed. Flere andre beboere i opgangen måtte reddes ud af brandvæsenet.

Havde flasker med benzin i lejligheden

Ud fra beboernes vidneudsagn anholdt Østjyllands Politi knap to timer efter anmeldelsen manden, der befandt sig i en bil tæt på gerningsstedet. Han havde en kniv på sig, og ved en ransagning af mandens lejlighed, fandt betjentene bl.a. flasker med benzin.

”Det er en meget alvorligt form for brandstiftelse, for den 30-årige kan ikke have været i tvivl om, at han udsatte sin overbo og andre personer for livsfare ved at sætte ild til hendes lejlighed på den måde. Det var rent held, at ingen kom mere alvorligt til skade. Med baggrund i Retslægerådets vurdering af den 30-årige mentale tilstand, er jeg tilfreds med anbringelsesdommen, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

LÆS OGSÅ:  Udlænding sætter ild til hus, han deler med otte andre personer efter skænderi

Den 30-årige nægtede sig skyldig og forklarede i retten, at han ikke var hjemme, da branden blev påsat. Han ankede dommen til frifindelse.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)