Dømt: Røvede samme butik for tredje gang

En 35-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt ubetinget fængsel i et år og tre måneder for et røveri begået i juni på 7-Eleven på en tankstation på Havkærvej i Tilst.

I 2019 blev den 35-årige idømt et års fængsel for to røverier mod præcist den samme butik. Dengang blev han dømt for med en kniv at have truet en ekspedient til at udlevere penge.

Ved røveriet i juni havde han ingen kniv med, men truede den kvindelige ekspedient med at kaste med eller slå med nogle øl, mens han råbte, at hun skulle give ham pengene. Han fik adgang til kassen, hvorfra han tog 2350 kroner, inden han stak af.

Politiet blev tilkaldt, og få minutter efter ankom et par patruljer, som kiggede videoovervågning igennem og sikrede spor. Blandt andet blev gerningsmandens jakke og pengene fra røveriet fundet tæt på gerningsstedet.

 

Mens betjentene var i færd med at foretage undersøgelser i området, kom den 35-årige pludseligt gående forbi.

Da han blev genkendt som gerningsmanden på videoovervågningen, blev han anholdt, og siden har han siddet varetægtsfængslet i sagen.

 

Var prøveløsladt

”Det hører til sjældenhederne, at en person bliver dømt for tre røverier begået samme sted. At gerningsstedet gentog sig havde dog ingen betydning for dommen, men det var en skærpende omstændighed, at han tidligere var dømt for røveri og at han begik det nye røveri, mens han var prøveløsladt for de tidligere røverier. Han havde også cirka fire måneders straf tilbage fra den tidligere dom – de fire måneder blev udløst og er med i den nye dom,” siger specialanklager Jesper Rubow.

LÆS OGSÅ:  Politiet offentliggør video og fotos af guldsmede-røvere

I retten erkendte den 35-årige at det var ham på videoovervågningen, men han nægtede sig skyldig i røveri og forklarede, at han intet huskede fra episoden.

Den dømte ankede dommen til Vestre Landsret med påstand om en lavere straf.

Retten i Aarhus bestemte ved domsafsigelsen, at den dømte fortsat skulle være varetægtsfængslet, da det ellers var sandsynligt, at han ville begå ny kriminalitet.