Drabsforsøg: 21-årig med bandetilknytning anholdt

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi foretog i aftes anholdelse af en 21-årig ung mand med tilknytning til bandemiljøet. Manden blev anholdt kl. 21.25 i Sorø og foregik uden dramatik.

Han sigtes for et drabsforsøg den 28. maj 2018 på Stationsvej i Stenlille, og han fremstilles i grundlovsforhør senere i dag ved retten i Næstved, hvor der fra politiets side vil blive begæret dørlukning.

Anholdelsen i aftes var en direkte forlængelse af aktionerne i torsdags på Sjælland hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med deltagelse af Københavns politi, Københavns Vestegns politi og Nordsjællands politi, slog til mod 27 adresser og hvor 14 personer, der er tilknyttet bandemiljøet, blev anholdt. Ni personer med tilknytning til fem sager vedr. forsøg på manddrab i bandemiljøet og skyderier i det offentlige rum blev anholdt, og otte personer blev dagen efter varetægtsfængslet.

– Aktionen i tirsdags i Dianalund var også rettet mod bandemiljøet, og i den forbindelse fik vi de oplysninger, der førte til anholdelsen i aftes, fortæller politikommissær Ove Groth.