Dramatisk jagt endte i Bruuns Galleri

Kørte galt i stjålen bil efter politijagt – anholdt i Bruuns Galleri

En patrulje fra Østjyllands Politi måtte torsdag eftermiddag i Aarhus C eftersætte en bil med en 39-årig mand bag rattet.

Det var patruljebilens ANPG – automatisk nummerpladegenkender – der først henledte betjentenes opmærksomhed på bilen, der kørte på Vester Allé. Ved en automatisk scanning af nummerpladen gav den kl. 15.00 besked til patruljen om, at en bil, der kørte i modsatte retning, var meldt stjålet.

Patruljen vendte rundt og satte efter bilen, men chaufføren i den stjålne bil ignorerede blink og sirener og fortsatte. Da den kørte ind ad Jægergårdsgade, bremsede den ned i fart, hvorefter en kvinde sprang ud af bilen og begyndte at løbe. To betjente i bilen sprang derfor også ud, og efter 200 meter fik de indhentet kvinden og anholdt hende.

Imens fortsatte kollegaen jagten efter manden i bil.  Den 39-årige bag rattet brød undervejs flere færdselsregler og kørte meget hasarderet. Blandt andet kørte han over for rødt i krydset Jægergårdsgade/M.P. Bruunsgade, hvor sidespejlet på bilen ramte ind i en fodgænger. Senere måtte en kvinde springe til side for ikke at blive ramt af bilen.

Til sidst kørte den 39-årige ind i et skilt på H.N. Clausens Gade.  Herfra stak han af til fods – med betjenten i hælene. Jagten sluttede inde i Bruuns Galleri, hvor den 39-årige løb ind. Her blev han indhentet og anholdt.

LÆS OGSÅ:  Efterlysning i forbindelse med biljagt

Det viste sig, at bilen var stjålet i Middelfart, og inde i den lå flere varer og møbler, som formodes at stamme fra indbrud. Den 45-årige kvindelige passager i bilen sigtes for flere tyverier – blandt andet tyveri af bil.

Den 39-årige fører af bilen sigtes foreløbigt for:

• Tyveri af bil
• Flere tyverier
• Ved hensynsløs kørsel at have bragt andres liv eller førlighed i fare
• Ikke at efterkomme politiets anvisninger
• At flygte som anholdt
• Narko- og spritkørsel
• Adskillige færdselsovertrædelser