Dusør til 15 heltemodige borgere

Foto: Henrik Madsen

15 borgere i alderen 20-64 år, der på fornemmeste vis har bidraget til politiet arbejde er blevet tildelt en dusør.

Der er uddelt dusør til følgende personer:

Kvinde på 34 år fra København

Den 23. februar 2022 omkring kl. 14.30 kom kvinden kørende i Roskilde med sine to børn i bilen. Foran hende så kvinden en ung psykisk syg kvinde, som i selvmordshensigt løb ud foran bilerne. Kvinden parkerede resolut sin bil, gjorde tegn til de andre billister om at standse eller sætte farten ned og tog herefter kontakt til kvinden. Kvinden blev hos hende og sikrede sig, at der ikke skete hende noget, indtil yderligere hjælp kom frem.

Kvinden tildeles en dusør for sit mod og sin flotte handlekraft, som forhindrede en mulig ulykke.

 

Kvinde på 62 år fra Nørre-Asmindrup

Den 6. marts 2022 kørte kvinden qua sit arbejde i hjemmeplejen forbi et hus i Rørvig, hvorfra der var stor røgudvikling. Kvinden kendte den kvindelige beboer og vidste, at hun var fysisk svækket og dårligt gående. Kvinden parkerede straks sin bil og med hjemmeplejens nøgle, låste hun sig ind i det røgfyldte hus. Kvinden hørte beboeren råbe om hjælp, men det var ikke muligt at gå ind i huset grundet røgen. Kvinden ringede derfor efter hjælp, løb om til terrassedøren, hvor den ældre dame stod – men ikke havde kræfter til selv at redde sig ud. Kvinden fik beboeren løftet og trukket i sikkerhed.
Brandfolkene, paramedicinerne og politiet er af samme opfattelse – den ældre dame var brændt inde, hvis kvinden ikke havde reddet hende ud.

Kvinden tildeles en dusør for sin hurtige reaktion, sin handlekraft og sit store mod.

 

Mand på 42 år fra Jægerspris

Den 22. april 2022 om morgenen var den 42-årige mand involveret i et færdselsuheld ved Borup. Manden blev påkørt af en bil, hvor føreren viste sig at være spirituspåvirket. Han påkørte to biler og tog herefter flugten ud over en mark. Den 42-årige mand så i sit sidespejl, at spiritusbilisten løb ud på marken, hvorefter han resolut løb efter ham. Den 42-årige man foretog en civil arrestation og blev ved bilisten, indtil politiet var fremme og overtog.

LÆS OGSÅ:  POLITIET: Stor dusør udloves

Manden hjalp politiet på flotteste vis med sin resolutte handling og modige indsats, da han eftersatte spiritusbilisten, hvorfor han tildeles en dusør.

 

Mand på 36 år fra Hårlev

Søndag den 15. maj 2022 udbrød der brand i en carport og et skur, der lå i forlængelse af et stuehus i Hårlev. Den 36-årige mand, som er nabo til ejendommen, vidste, at der i huset befandt sig en hund, hvorfor han resolut smadrede en rude og reddede hunden ud. Herefter tog han sin egen haveslange og påbegyndte slukningsarbejdet, der hærgede ved taget af skuret. Manden afstod, da det af en brandmand blev vurderet, at det var for farligt for ham. Da brandvæsnet ankom, gjorde den 36-årige dem endvidere opmærksom på, at der sås gaslignende flasker på ejendommen.

Manden tildeles en dusør for sit ekstraordinære mod og sin resolutte handlekraft.

 

Kvinde på 43 år fra Køge og en ung mand på 20 år fra Køge

Den 21. maj 2022 i Køge bliver en patrulje vinket ind til siden af den 43-årige kvinde. Hun havde netop ringet 1-1-2, da hun havde brug for hjælp. En mand på cykel var væltet, trillet ned af en skrænt og var endt i Køge å. Inden patruljens ankomst havde kvinden ydet psykisk førstehjælp til manden ved konstant at holde kontakt til ham og sørge for, at han holdt fast i krattet ved siden af sig. Kvinden sørgede for, at han holdt sig vågen, selvom han var kraftigt nedkølet og svært tilskadekommet.
Den 20-årige mand kom til og hjalp politiet med at trække manden op af vandet og op over det hegn, han var faldet ud over. Han kunne ikke selv hjælpe, da han havde slået ryggen.
Den 20-årige mand hjalp herefter med at fjerne det våde tøj og pakke ham ind i tæpper og holde ham stabiliseret, indtil ambulancen ankom.

Både kvinden og den unge mand udviste et helt ekstraordinært mod og overskud og var med til at redde mandens liv, hvorfor de tildeles hver en dusør.

 

Kvinde på 48 år fra København, mand på 37 år fra Roskilde og mand på 23 år fra København

Den 21. juni 2022 var den 48-årige kvinde og den 37-årige mand, som er ansatte på Psykiatrisk afdeling i Roskilde, ude at gå med en gruppe beboere langs Roskilde havn.  Pludselig løb en kvindelig beboer ud i vandet samtidig med, at hun tilkendegav, at hun ikke ønskede at leve mere. Hun svømmede længere og længere ud i vandet. Resolut løb den 48-årige kvinde og den 37-årige mand ud i vandet efter hende fuldt påklædt og svømmede efter. Den 23-årige mand, som blot var ved vandet, opfattede hurtigt den potentielt farlige situation og kom de tre andre til undsætning. Da politiet ankom, var alle 70-80 m fra kysten og havde tydeligt besvær med at håndtere kvinden, som ikke havde lyst til at samarbejde. Redningsmændene formåede alligevel at holde hovedet koldt, indtil de alle blev reddet sikkert i land. De havde da opholdt sig mere end 15 min. i vandet.

LÆS OGSÅ:  Sager om stenkast: Dusør af betydelig størrelse

Kvinden på 48 år, manden på 37 år og manden på 23 år tildeles en dusør for deres helt særlige mod og handlekraft, som var med til at redde kvinden.

 

Mand på 64 år fra Frederiksberg

Den 25. juli 2022 kørte den 64-årige mand på Omfartsvejen ved Holbæk Sportsby. Han så en bil med, hvad der lignede, en livløs fører holde i vejkanten og standsede resolut og tog kontakt til ham. Her kunne den 64-årige konstatere, at føreren var uden puls og påbegyndte straks hjerte-lunge-redning. Den 64-årige blev ved med livgivende behandling, indtil redningspersonalet kom frem og overtog.
Det er politiet opfattelse, at manden med sin handling, var med til, at sundhedspersonalet kunne fremkalde puls og dermed bringe den livløse fører tilbage til livet.

Den 64-årige mand tildeles en dusør for sin resolutte og ansvarsfulde handling.

 

Mand på 38 år fra Køge og mand på 43 år fra Hårlev

Den 6. august 2022 kom de to mænd kørende på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning i hver sin bil. De observerer, at der holder en bil i 4. vognbane i nordgående retning, og uafhængig af hinanden kører de begge fra ved næste afkørsel, kører ned på motorvejen imod den nødstedte bil. De afspærrede motorvejen med deres køretøjer, så de kunne få kvinden og de to børn sikkert ud af bilen og ind i over i nødsporet. Føreren havde formentlig fået et ildebefindende under kørslen, så det lykkedes dem ligeledes at få bragt ham og bilen sikkert ind i nødsporet og afventede ambulance og politi. Manden blev efterfølgende kørt på sygehuset til undersøgelse.

LÆS OGSÅ:  Politiet søger vidner efter en skudepisode

Manden på 38 år og manden på 43 år modtager en dusør for deres meget resolutte og modige handling.

 

Mand på 48 år fra Kalundborg og mand på 49 år fra Esbjerg

Den 13. september 2022 ankom politiet til motorvejsbroen ved Lindenborgvej, hvor vi var kaldt ud til en ung kvinde, som stod på ydersiden af afspærringen. Ved ankomsten havde den 49-årige mand afspærret motorvejen med sin lastbil og stod i behørig afstand og observerede, at den 48-årige mand stod og talte med den unge kvinde. Kvinden havde kun fokus på den 48-årige mand, så den 49-årige kunne sammen med politiet gå endnu tættere på, og da hun på et tidspunkt kiggede ud mod motorvejen, tog den 49-årige et par hurtige skridt, fik fat om livet på hende og trak hende over rækværket og i sikkerhed.

De to mænd tildeles en dusør for deres ansvarlige, modige og resolutte handling, som med stor sandsynlighed forhindrede den unge kvinde i at springe ned på motorvejen i selvmordshensigt.

 

Kvinde på 39 år fra Nykøbing Sjælland

Den 3. oktober 2022 kom kvinden kørende i Nykøbing Sjælland, da hun ser en ung pige, som blev fastholdt i brystet af en aggressiv mand, som råbte voldsomt ad hende med ansigtet tæt på hendes. Kvinden vendte bilen rundt, kørte tilbage og tilbød den unge pige sin hjælp. Pigen søgte straks tilflugt i kvindens bil, og lige efter kom den aggressive mand hen til bilen og sparkede så hårdt på sidedøren, at ruden smadrede, og begge kvinder blev overdænget med glasskår.
Kvinden kørte til nærmeste politistation og bragte den unge pige i sikkerhed.

Denne uselviske handling og modige indgriben gør, at vi tildeler kvinden en dusør.