Dybe problemer med at undervise muslimske elever

I klasser med mange elever fra Stormellemøsten er der problemer med at undervise i emner som holocaust, terrorisme, Israel-Palæstina, religion, evolutionsteori plus litteratur med en erotisk dimension, skrev Liberal Alliances undervisningsordfører, Henrik Dahl, for nylig på både Facebook og Twitter. Det skriver Berlingske.

Men alle rektorer og lærere afviser hans påstand. Birgitte Vedersø, der er formand for Danske Gymnasier og rektor på Gefion Gymnasium, kan ikke genkende Henrik Dahls udlægning.

Der er nogen, der vil sige, at rektorerne er berøringsangste, fordi de er bange for, at så er der ingen, der søger ind på deres gymnasium, men det er noget vrøvl. For hvis det var rigtigt, ville jeg jo stadig høre om problemet, når jeg taler med mine rektorkolleger”, siger Birgitte Vedersø.

Jeg har en formodning om, at de episoder, jeg har hørt om, er toppen af isbjerget, for det er kun få gange, hvor folk har turdet stå frem”, siger Henrik Dahl. ”Lærerne er politisk korrekte og vil ikke sige, at der er problemer. Jeg stoler heller ikke på rektorerne. Folk vil ikke stå frem og sige, at der er problemer”.