Seks dage efter at Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee, i samarbejde med Sydsjælland- og Lolland Falster Politi, fjernede 21 hvalpe og hunde fra en ejendom på Lolland, har foreningen anmeldt ejeren for overtrædelser af dyreværnslovens §1, §2 og §3.
12 hvalpe og 9 voksne hunde af racerne Labrador, Chihuahua og Chinese Crested blev fredag den 13. april 2018 fjernet fra deres ejer, da Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee, kom på uanmeldt besøg på adressen. De i alt 21 hunde var stærkt afmagrede og havde hverken adgang til vand eller mad i hjemmet, og den voksne labradortæve var i særlig dårlig stand.
Ni af hvalpene af racen labrador vejede hver kun 1 kilo. Deres vægt burde havde ligget på ca. 3,2 kilo i forhold til deres alder, som blev vurderet til at være ca. 4 uger på afhentningsdagen.
– Var det ikke lykkedes os at fjerne de mange hunde, tror jeg simpelthen, at nogle af dem var døde få dage senere, fortalte Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee, der også er uddannet dyrlæge.
Grundige undersøgelser af dyrene har vist, at hundene havde lav blodprocent og lavt proteinindhold, hvilket er typisk ved underernæring over en længere periode. Nogle af dem havde desuden rådne tænder, voldsomme ormebylder og pelsknuder.
– Det er en klokkeklar dyreværnssag, fortæller Rikke Christensen-Lee. – Selvom det ikke har været ejerens hensigt at misrøgtet dyrene, så er det dét, der er sket. Det kan vi naturligvis ikke sidde overhørig.
En Chihuahua, Carrie, med tre hvalpe var onsdag i overhængende livsfare, men er nu er i markant bedring. Carrie kollapsede i Dyreværnets varetægt grundet kalkmangel opstået over en længere periode. Derfor slår Rikke Chrstensen-Lee fast:
– I henhold til dyreværnsloven formoder jeg, at der er tale om groft uforsvarlig behandling og vanrøgt af dyr, da der er hunde, som i varierende grad ikke er blevet passet omsorgsfuldt eller har fået tilgodeset hverken deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov gennem længere tid, konstaterer dyreværnsdirektøren.
Både Chihuahuahvalpene og Labradorhvalpene er sammen med deres hundemødre sendt i pleje hos private, mens de øvrige hunde får omsorg, mad, kæl og klap på Dyreværnets internat i Rødovre. Når hvalpene er gamle nok og de øvrige hunde er kommet sig, bliver de alle sat til adoption på www.dyreværnet.dk
Fotos: Dyreværnet
For yderligere information kontakt venligst:
Dyreværnets kommunikationschef Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15
Dyreværnet, som blev stiftet i 1898, er Danmarks er en af landets ældste dyreværnsforeninger. Foreningen driver et internat i København samt et i Kolding og har tre kørende dyreambulancer, der behandler dyreværnssager. Desuden har Dyreværnet netop lanceret landets første mobile nonprofit dyreklinik, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr.