Efter nye rejsevejledninger: Så mange danskere vil på ferie i udlandet

Udenrigsministeriet åbner fra d. 27. juni op for rejser til en lang række lande i EU og Schengen, og det vækker glæde hos tusindvis af rejselystne danskere, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Corona-virusset satte en brat stopper for både rejsebranchen og den enkelte danskers ferieplaner, men efter udenrigsminister Jeppe Kofod i dag meddelte, at man igen kan rejse til flere af danskernes foretrukne feriedestinationer, er der rigtig mange, der vil udnytte det.

Det viser en rundspørge, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Her svarer hver tredje, at de vil rejse på ferie i udlandet i den nærmeste fremtid, hvis advarslerne mod at rejse bliver ophævet.

Af de der vil rejse, er der dog et flertal, der kun vilrejse indenfor EU, mens de resterende ikke ser noget problem i at rejse længere ud, hvis det ikke længere advares imod.

59 procent af de adspurgte svarer dog, at de ændrede vejledninger ikke vil få dem til at planlægge en udlandsrejse i den nærmeste fremtid.

Men selvom de nye regler kan få mange danskere til at pakke feriekufferterne, så er det vigtigt stadig at huske på at tage sine forholdsregler, lyder det fra Dan Kjølhede Laursen, der er direktør i Gouda Rejseforsikring.

– De nye retningslinjer fra udenrigsministeriet er selvfølgelig et tegn på, corona-smitten er i rimelig kontrol på de pågældende destinationer, men det er vigtigt at huske på, den ikke er udryddet, og derfor skal man stadig tage sig sine forholdsregler, som at holde afstand og afspritte sine hænder, lyder rådet fra Dan Kjølhede Laursen

LÆS OGSÅ:  Smittetilfælde på skoler har relation til allerede kendte smittekæder

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring fra 9. til 12. juni 2020 blandt 1001 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.