Efter skyderi i Vollsmose: Forsvarer skal hjælpe politiet

Forsvaret hjælper Fyns Politi med at søge efter spor

Fyns Politi får onsdag hjælp fra Forsvarets Advanced Search Capacity til at lede efter spor i forbindelse med to skudepisoder henholdsvis den 29. januar og den 20. februar 2019 i Vollsmose. Sporsøgningen betyder, der er synligt militær- og politipersonale omkring Vollsmose Allé mellem Åsumvej og Bøgeparken. Sporsøgningen risikerer at påvirke morgentrafikken på Vollsmose Allé, der er en af indfaldsvejene til Odense C.

”Der skal ikke herske tvivl om, at det er en yderst alvorlig sag at skyde i det offentlige rum, og derfor er det helt afgørende, at vi får afdækket alle spor i sagen, så vores efterforskning kommer til at stå så stærk som overhovedet muligt. Vi har tidligere afsøgt området med hunde, men Forsvarets Advanced Search Capacity har meget fintfølende udstyr, der kan finde selv meget små metalfragmenter – fx fra et projektil, som end ikke de bedste hundesnuder kan opspore”, siger vicepolitiinspektør Anders Sims-Nielsen.

I forbindelse med skudepisoden den 20. februar sidder fem personer varetægtsfængslet. Politiet mener, skudepisoderne var en del af bandekonflikten mellem to grupperinger i Vollsmose.

Fyns Politi forventer sporsøgningen vil være afsluttet midt på eftermiddagen.