Efter skyderi: Nu udløber visitationszone

I dag fredag den 6. juli 2018 kl. 18 udløber visitationszonerne i dele af Albertslund og Rødovre – og samtidig lukkes Tryghedstelefonen.

Københavns Vestegns Politi forlænger ikke de to visitationszoner, som blev indført i dele af Albertslund og Rødovre den 8. juni og gælder til i dag fredag den 6. juli kl. 18.

– Vi mener ikke, at der aktuelt er grundlag for at forlænge visitationszonerne, siger politidirektør Kim Christiansen.

Visitationszonerne blev indført efter to uafhængige skudepisoder om aftenen den 7. juni i de to byer.

Gennem efterforskningen blev en 25-årig mand hurtigt identificeret som værende gerningsmand til skudepisoden i Albertslund og er nu varetægtsfængslet.

Fra Rødovre er fire mænd varetægtsfængslet af Københavns Politi efter et skyderi på Gadelandet i Husum. De har relationer til en gruppering i Rødovre, som politiet vurderer er i konflikt med en gruppering i Husum om hash.

Der har siden oprettelsen af visitationszonerne ikke være nye skudepisoder i Albertslund og Rødovre, og politiet vurderer, at visitationszonerne, tryghedsindsats og efterforskningen, herunder fængslingerne har haft en god effekt.

– Vi følger situationen tæt, og sker der en negativ udvikling, sætter vi de nødvendige indsatser i værk – for eksempel en ny visitationszone, siger politidirektøren.

Politiet kan fortsat ifølge retsplejelovens bestemmelser visitere personer og ransage køretøjer i områderne, hvis der er mistanke om, at de fx er i besiddelse af våben eller narkotika.

LÆS OGSÅ:  3 udlændinge franarrede dankort fra ældre ægtepar – politiet efterlyser vidner

Københavns Vestegns Politi har fortsat skærpet opmærksomheden i Rødovre og Albertslund og efterforsker fortsat skudepisoderne.

Tryghedstelefonen ophører

Som en del af den tryghedsskabende indsats i visitationszonerne oprettede Københavns Vestegns Politi en midlertidig Tryghedstelefon.

Telefonen skulle give borgerne en yderligere mulighed for at kontakte de lokale betjente, som arbejdede i zonerne.

Med ophør af visitationszonerne lukkes Tryghedstelefonen indtil videre:

– Vi oprettede en hotline efter skudepisoderne på et ønske fra borgere, og får vi en ny situation, vil vi overveje at aktivere den igen, siger politidirektør Kim Christiansen.

I alt ringede 17 borgere med tip og oplysninger til politiet blandt andet til de igangværende efterforskninger.

Som altid skal man ringe 114 til politiets servicecenter eller Alarm 1-1-2, hvis det er akut. Man kan også tippe politiet via app’en Politi eller via www.politi.dk