Efter skyderier: Nu indføres visitationszoner i Rødovre og Albertslund

På baggrund af skyderierne i Albertslund og Rødovre i går torsdag, har politidirektøren for Københavns Vestegns Politi i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Albertslund og Rødovre fra i dag fredag den 8. juni 2018 kl 18 til fredag den 6. juli 2018 kl 18.

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Baggrunden for beslutningen er to skudepisoder med 6 timers mellemrum. Torsdag kort før kl. 1736 blev der affyret op mod 15 skud ved Storkens Kvarter 8A, hvor en 20-årig mand blev ramt af skud i benet. Senere på aftenen umiddelbart før kl. 23.57 blev der skudt i Rødovre nær ved en tankstation på Roskildevej 360. I forbindelse med skyderiet blev en 18-årig mand ramt af et strejfskud i foden.

Samtidig indfører Københavns Politi visitationszone i den del af Husum, der støder op til Rødovre. Det sker fordi det er politiets billede, at skyderiet i Rødovre grundes i en konflikt om det lokale hashmarked mellem grupperinger i Husum og Rødovre.

De to politikredse vil i forbindelse med indførelse af visitationszonerne gensidigt patruljerertryghedsskabende i hinandens kredse.

– Skyderierne er fuldstændigt uacceptable og vi sætter massivt ind for at for bragt dette uvæsen til ophør, siger Københavns Vestegns Politis politidirektør Kim Christiansen.

LÆS OGSÅ:  25-årig gav betjent en knytnæve i ansigtet

Her gælder visitationszonerne

Visitationszonen i Rødovre Kommune er afgrænset af Rødovrevej – Veronikavej – Damhus boulevard – Kommunegrænsen til Brøndby Kommune – Korsdalsvej – Rødovre parkvej – Tårnvej – Slotsherrensvej – Motorring 3 – Kommunegrænsen til Københavns Kommune

(se kort)

Visitationszonen i Albertslund Kommune er afgrænset af Vestskovvej – Herstedøstervej – Stensmosevej – Roholmsvej – Vallensbæk Torvevej – langs kommunegrænser til henholdsvis Brøndby og Vallensbæk Kommuner – Albertslundvej – følger Vridsløsevej til Herstedvestervej – Vestskovvej

(se kort)

– Samtidig med indførelse af visitationszonerne, så øger vi vores patruljering markant i de berørte områder. Vi har gode spor i begge sager, og vi arbejder massivt på at bringe gerningsmændene bag disse skyderier til ansvar, siger Kim Christiansen

Københavns Vestegns Politi modtager hjælp fra Rigspolitiet i forbindelse med både den tryghedsskabende indsats og efterforskningen.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)