Efter skyderier: Nu indføres visitationszoner i Rødovre og Albertslund

På baggrund af skyderierne i Albertslund og Rødovre i går torsdag, har politidirektøren for Københavns Vestegns Politi i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Albertslund og Rødovre fra i dag fredag den 8. juni 2018 kl 18 til fredag den 6. juli 2018 kl 18.

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Artiklen fortsætter under videoen…

Baggrunden for beslutningen er to skudepisoder med 6 timers mellemrum. Torsdag kort før kl. 1736 blev der affyret op mod 15 skud ved Storkens Kvarter 8A, hvor en 20-årig mand blev ramt af skud i benet. Senere på aftenen umiddelbart før kl. 23.57 blev der skudt i Rødovre nær ved en tankstation på Roskildevej 360. I forbindelse med skyderiet blev en 18-årig mand ramt af et strejfskud i foden.

Samtidig indfører Københavns Politi visitationszone i den del af Husum, der støder op til Rødovre. Det sker fordi det er politiets billede, at skyderiet i Rødovre grundes i en konflikt om det lokale hashmarked mellem grupperinger i Husum og Rødovre.

De to politikredse vil i forbindelse med indførelse af visitationszonerne gensidigt patruljerertryghedsskabende i hinandens kredse.

– Skyderierne er fuldstændigt uacceptable og vi sætter massivt ind for at for bragt dette uvæsen til ophør, siger Københavns Vestegns Politis politidirektør Kim Christiansen.

Her gælder visitationszonerne

Visitationszonen i Rødovre Kommune er afgrænset af Rødovrevej – Veronikavej – Damhus boulevard – Kommunegrænsen til Brøndby Kommune – Korsdalsvej – Rødovre parkvej – Tårnvej – Slotsherrensvej – Motorring 3 – Kommunegrænsen til Københavns Kommune

(se kort)

Visitationszonen i Albertslund Kommune er afgrænset af Vestskovvej – Herstedøstervej – Stensmosevej – Roholmsvej – Vallensbæk Torvevej – langs kommunegrænser til henholdsvis Brøndby og Vallensbæk Kommuner – Albertslundvej – følger Vridsløsevej til Herstedvestervej – Vestskovvej

(se kort)

– Samtidig med indførelse af visitationszonerne, så øger vi vores patruljering markant i de berørte områder. Vi har gode spor i begge sager, og vi arbejder massivt på at bringe gerningsmændene bag disse skyderier til ansvar, siger Kim Christiansen

Københavns Vestegns Politi modtager hjælp fra Rigspolitiet i forbindelse med både den tryghedsskabende indsats og efterforskningen.

 

Kommentarer